Page 1 of 1

Pizza baguettes.

Posted: Tue Nov 07, 2017 5:15 pm
by Peerke
ik was aan het kijken voor een boerenkool stamppot. Maar deze magnetron maal vond ik met 3,5 euro (na 1 euro korting) te duur voor wat het was.

Na zoeken in de super kwam ik pizza baguettes van Dr. Oetker tegen. 1,60 voor 2 broodjes.

Na openen waren ze niet rijkelijk belegd met vlees.
Dus uiteraard zelf er wat opgedaan.

Na opbakken in het oventje (aldi, net nieuw aangeschaft voor 35 euro) zijn ze best goed te doen.

Conclusie. Makkelijke maaltijd. En goedkoop.

Re: Pizza baguettes.

Posted: Tue Nov 07, 2017 7:07 pm
by wodan
Met baguettes door te snijden, te beleggen met tomaat saus en wat leuke groenten, dan in de oven, maakt je net hetzelfde denk ik en gezonder (minder zout en bewaarmiddelen) en met ingrediƫnten die vers zijn en gekend...

Idem maar dan enkel pistoleetjes halfjes licht roosteren en daarop mengsel van tomaat, ajuin, olijfolie, peper en zout, basilicum maak je leuke bruschetta's.

Re: Pizza baguettes.

Posted: Tue Nov 07, 2017 7:12 pm
by Peerke
wodan wrote:Met baguettes door te snijden, te beleggen met tomaat saus en wat leuke groenten, dan in de oven, maakt je net hetzelfde denk ik en gezonder (minder zout en bewaarmiddelen) en met ingrediƫnten die vers zijn en gekend...

Idem maar dan enkel pistoleetjes halfjes licht roosteren en daarop mengsel van tomaat, ajuin, olijfolie, peper en zout, basilicum maak je leuke bruschetta's.
Dat doe ik dus de volgende keer. Gewoon wat afbakbroodjes zelf lekker rijkelijk beleggen.

Re: Pizza baguettes.

Posted: Wed Nov 08, 2017 7:32 am
by FincaInSpanje
Op zijn Catalaans:

Snij een tomaat doormidden en wrijf deze over je doorgesneden baguette.
Wat olijfolie erover met eventueel wat verse knoflook fijngehakt

Nu heb je de basis. Dus verder beleggen met alles wat je wilt en hoppa.

Re: Pizza baguettes.

Posted: Wed Nov 08, 2017 2:49 pm
by Carismo
wodan wrote: pistoleetjes halfjes licht roosteren en daarop mengsel van tomaat, ajuin, olijfolie, peper en zout, basilicum maak je leuke bruschetta's.

Beetje cashewnoten fijn blenden tot poeder en dit erover strooien 8-)

Re: Pizza baguettes.

Posted: Wed Nov 08, 2017 3:05 pm
by Peerke
Carismo wrote:Beetje cashewnoten fijn blenden tot poeder en dit erover strooien 8-)
Hoe weet jij dat ik zo gek ben op cashewnoten ?
ALS ik een zak heb en open maak, dan MOET die gelijk leeg gevreten worden....

Re: Pizza baguettes.

Posted: Wed Nov 08, 2017 4:35 pm
by Carismo
Peerke wrote:Hoe weet jij dat ik zo gek ben op cashewnoten ?
ALS ik een zak heb en open maak, dan MOET die gelijk leeg gevreten worden....
Niet...

Ik eet ze zelf zo'n 80 gram per dag verwerkt in gerechten, ongezouten... no death/murder proteines