Muesli zelf maken

Alles wat mens en dier eten en drinken wordt hier besproken.
Post Reply
luclcdnlf
Posts: 43
Joined: Tue Jan 30, 2018 12:35 am
Location: Hoek bij Terneuzen

Muesli zelf maken

Post by luclcdnlf »

Omdat de "gezonde" muesli uit de winkel in veel gevallen vol bewaarmiddelen en andere onnodige troep zit, dit recept voor muesli zelf te maken.

150 g havermout
50 g kokosrasp
150 g zaden en pitten (mengeling zelf bepalen denk aan zonnebloem, pijnboom, sesam enz.) Opgelet GEEN noten, wel zaden en pitten
1,5 el kaneel
snuifje zout
2 el honing
4 el olijfolie

optioneel

rozijnen
dadels
vijgen
enz.
Opmerking: bij voorkeur zonder sulphur (zwavel) Kijk op het etiket

Alle droge ingrediënten door elkaar mengen in een kom
de honing en olijfolie opwarmen zonder aan de kook te brengen
de warme vloeistof over de droge ingrediënten gieten en goed vermengen

oven voorverwarmen op 150°C
bakplaat met bakpapier bekleden
de mengeling over de bakplaat uitspreiden zodat de ganse bakplaat vol licht met een fijne laag
In 20 minuten goudbruin bakken, tussenin eens omscheppen

laten afkoelen

Eventueel de optionele vruchten doorheen de muesli mengen.

Opmerking: Ik gebruikte onlangs een zadensoort die in de oven bikkelhard ipv zacht wordt. Daar breek je je tanden op. Natuurlijk weet ik niet meer welk zaad dat is. Ik heb er maar wat in gesmeten in plaats van goed te kijken en op te schrijven wat ik gebruikte.
Post Reply