Basis nasi

Alles wat mens en dier eten en drinken wordt hier besproken.
Gebruikersavatar
Peerke
Berichten: 3022
Lid geworden op: Do Okt 15, 2015 7:05 pm
Locatie: West Brabant
Has thanked: 793 times
Been thanked: 712 times
Status: Offline

Basis nasi

Berichtdoor Peerke » Vr Nov 02, 2018 5:03 pm

Kook de rijst een avond van te voren in licht gezouten water met een beetje olie. Kunt naar behoeven Ve Tsin of kippenbouillon gebruiken.
Kook de rijst niet te gaar in verband met opbakken !. Giet af, laat koelen.

(kunt de rijst ook koken met wat gember- en komijn poeder, of dit later tijdens het opbakken toevoegen)

- snij eem grote prei in (halve) ringetjes
- hak een grote ui fijn
- vermink een pak schouderham tot kleine vierkantjes
- roerbak 4 eieren, desnoods met stokjes. Leg apart.

- Fruit de prei en ui. Voeg wat rijst toe. Voeg daarna de ham en ei toe. Voeg daarna de rest van de rijst toe. Onder continue roeren en scheppen.

Voor variatie kun je ook knoflook toevoegen, een Spaanse peper erdoor doen, doperwten erin, champignons mee bakken.
All is one, and one means two to me.

Roel
Berichten: 235
Lid geworden op: Di Nov 24, 2015 2:34 pm
Has thanked: 18 times
Been thanked: 90 times
Status: Offline

Re: Basis nasi

Berichtdoor Roel » Za Nov 03, 2018 9:33 am

Dat zouden wij ook wel lusten.... :D

Ik weet niet of dat al eens op dit forum voorbij is gekomen, maar dit is wel een goeie.
indonesisch kookboek selamat makan koninklijke marine.pdf
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.


Terug naar “Drinken en Eten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast