Mout
Posted: Sat Aug 08, 2020 7:29 pm
Zijn er hier ook mensen , die mout geprept hebben?
Zelf heb ik hier 2 emmers van 25 kg aan kant en klaar gemengde mout staan.
Ongeschroot gekocht, al wel op voorhand laten mengen.
Wat als er ineens geen zuiver water meer is , dan kan ik perfect, een laagalcohol bier maken.
Ook de hop heb ik ruim op voorraad. (ingevroren, luchtdicht, zeer lang houdbaar.
Ik heb maar een soort mout, en 2 soorten hop.
Gist is leverbaar door de natuur,
Grote ketel, houtvuur pollepel, en gaan.
Heb dit natuurlijk al op een gasbrander getest, maar wil dit nog op een houtvuur gaan proberen.
Uiteraard brouw ik op het moment ook bier, maar dan van een andere soort.
Maar wel met wilde gisten. (gekochte van WL)
Wat doen jullie hiermee.
Bier is namelijk bij onhygiënisch watertoestanden de perfect houdbare drank.
Als je met veel water en weinig mout werkt, is de smaak goed,
en het alcoholpercentage onder de 3.5% te houden.
Uiteraard heb ik ook genoeg boeken en naslagwerk om een drinkbaar resultaat te krijgen.
Heb op het moment een vergisting van al 9 maanden staan.
Want bij gewoon bier , ben ik ook op zoek gegaan , om geuze, en lambiek te maken.
Ook een leuke hobby/trade bij een SHTF situatie. (elke smoes is goed om bier en sterke drank te kunnen proeven)
Zelf heb ik hier 2 emmers van 25 kg aan kant en klaar gemengde mout staan.
Ongeschroot gekocht, al wel op voorhand laten mengen.
Wat als er ineens geen zuiver water meer is , dan kan ik perfect, een laagalcohol bier maken.
Ook de hop heb ik ruim op voorraad. (ingevroren, luchtdicht, zeer lang houdbaar.
Ik heb maar een soort mout, en 2 soorten hop.
Gist is leverbaar door de natuur,
Grote ketel, houtvuur pollepel, en gaan.
Heb dit natuurlijk al op een gasbrander getest, maar wil dit nog op een houtvuur gaan proberen.
Uiteraard brouw ik op het moment ook bier, maar dan van een andere soort.
Maar wel met wilde gisten. (gekochte van WL)
Wat doen jullie hiermee.
Bier is namelijk bij onhygiënisch watertoestanden de perfect houdbare drank.
Als je met veel water en weinig mout werkt, is de smaak goed,
en het alcoholpercentage onder de 3.5% te houden.
Uiteraard heb ik ook genoeg boeken en naslagwerk om een drinkbaar resultaat te krijgen.
Heb op het moment een vergisting van al 9 maanden staan.
Want bij gewoon bier , ben ik ook op zoek gegaan , om geuze, en lambiek te maken.
Ook een leuke hobby/trade bij een SHTF situatie. (elke smoes is goed om bier en sterke drank te kunnen proeven)