Page 4 of 4

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Fri Dec 02, 2016 8:31 am
by FincaInSpanje
Ik ken deze stoofpotjes maar die uit BE hebben duidelijk een andere producent Equinox.

Hofstee De drie Eiken komt uit Almelo en ze hebben alleen een postbus nummer. De producent is Zwanenburg die onder dit merk verkoopt aan Aldi NL en AH. Ook andere conserven en worsten.

Volgens stichting Wakker Dier hebben deze beesten volgepropt gezeten in de stal. Hoe ze dat hebben getest geen idee overigens.

De potjes zullen best eetbaar zijn maar ik prefereer de BE producent met vlees uit Argentiniƫ.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Fri Dec 02, 2016 9:46 am
by Jobs
Dank voor de info.
Als ik weer eens petroleum ga inladen in Belgie kan ik ook de Aldi even bezoeken.

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Wed Dec 14, 2016 2:21 pm
by Jobs
Stoofschotel met rijst? of iets met meer vitamines?

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Wed Dec 14, 2016 4:11 pm
by Peerke
Jobs wrote:Stoofschotel met rijst? of iets met meer vitamines?
Dat kan, maar friet met stoofvlees is natuurlijk DE delicatesse.

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Wed Dec 14, 2016 4:27 pm
by DKarmelitos
Peerke wrote:Dat kan, maar friet met stoofvlees is natuurlijk DE delicatesse.

Ooit een keer een sc gehad waar dat gemaakt werd, verlang er nog steeds naar terug ;)

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Wed Dec 14, 2016 4:35 pm
by FincaInSpanje
Ik denk dat @flos het recept van die stoofschotel nog wel weet.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Sun Dec 18, 2016 9:31 am
by Flos
Even mijn stoofvlees recept.
benodigdheden.
1kg runder stoofvlees .
3 grote uien.
een snede bruin brood en wat stekke mosterd.
fles bruin Belgisch bier. ( Leffe).
Wat vet stof ( boter ) een soeplepel bloem.
tijm laurier pezo.
bereidingswijze.
In een braadpan laat men boter smelten. En doet een voor een de stukjes vlees in de pan. En kleurt die mooi bruin.
men haalt het vlees uit de pan en de in halve ringen gesneden uien doet men in de zelfde vetstof.
Eventueel wat vetstof toevoegen. Men bakt de ui glazig.
Doe het vlees terug in de pan bij de ui , en bestrooi die met de bloem . En wat omroeren.
bevochtigen met het bier. Eventueel wat water. Of een tweede flesje bier. ( rest uitdrinken )
tijm en laurier toevoegen . Op een zacht vuurtje laten stoven onder een deksel.
Na ongeveer 1.1/2u de snede brood besmeerd met mosterd op het stoofvlees leggen en nog 1/2u laten pruttelen.
Eens goed omroeren afkruiden met peper en zout.

Smakelijk.

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Sun Dec 18, 2016 12:30 pm
by verkenner
Is hetzelfde als mijn recept,alleen doe ik er op het laatste een soeplepel goede zwarte bessen confituur bij.
Dit met fritjes is een feestmaal,ook nog zelf gemaakte majo bij en klaar is .....?

grtn verkenner.

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Fri Jan 06, 2017 8:52 am
by FincaInSpanje
Die van de Aldi BE staan definitief op nr 1. bij mij. Ik heb er weer een dozijn van ingeslagen.

Op mijn Bol eet ik elke week wel zo'n pot leeg, liefst met verse frieten.

De kunst is om een goede mix te hebben van je voorraad zodat het eten tijdens een shtf je niet gaat tegen staan.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Fri Jan 06, 2017 9:55 pm
by Peerke
Als ik volgende week weer naar Essen rij voor de standaard boodschappen, dan zal ik zeker een bezoek brengen aan de lokale Aldi.

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Fri Oct 27, 2017 4:18 pm
by Peerke
Ik geef er nu mijn eigen twist aan, en maak de stoofvlees van Aldi NL wat oosters.

Fruit wat ui, en bak wat champignons mee, en iets later wat knoflook.
Voeg de saus uit pot toe.
En voeg naar smaak ketjap, gember, komijn, kerrie en sambal toe.

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Sat Oct 28, 2017 5:31 am
by Lewieke
Peerke wrote:Ik geef er nu mijn eigen twist aan, en maak de stoofvlees van Aldi NL wat oosters.

Fruit wat ui, en bak wat champignons mee, en iets later wat knoflook.
Voeg de saus uit pot toe.
En voeg naar smaak ketjap, gember, komijn, kerrie en sambal toe.
Het mag ongetwijfeld in Nederland. Als je dit in Vlaanderen doen, dan is de kans groot dat je een gevangenisstraf krijgt, gevierendeeld wordt, voor het vuurpeleton komt, aan de schandpaal genageld wordt, ... . En al helemaal als je er ook nog een Heineken bij drinkt. Toch hoop ik dat je kan genieten van je cullinaire creatie.

L.

Re: De "Ultieme" Stoofvlees test

Posted: Sun Oct 29, 2017 9:57 pm
by Peerke
Lewieke wrote:Het mag ongetwijfeld in Nederland. Als je dit in Vlaanderen doen, dan is de kans groot dat je een gevangenisstraf krijgt, gevierendeeld wordt, voor het vuurpeleton komt, aan de schandpaal genageld wordt, ... . En al helemaal als je er ook nog een Heineken bij drinkt. Toch hoop ik dat je kan genieten van je cullinaire creatie.

L.
Al was het mijn laatste avondmaal, dan zou ik er intens van genieten. Samen met een St.Bernardus 12. Of 2.