Page 2 of 2

Re: Vlees

Posted: Wed Oct 26, 2016 10:47 am
by FincaInSpanje
Ik had nog een paar blikken Goulash van het merk Finefood. Niet te vreten en het vlees kun je nauwelijks vlees noemen wat erin zit.

Het moet toch op dus maak ik er maar wat van met wat champignons en kruiden. Dan is het tenminste op die zooi.

En de twee bouwers mogen ervan mee eten.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: Vlees

Posted: Wed Oct 26, 2016 2:17 pm
by Peerke
Ja, soms moet je gewoon iets proberen en dan kan het inderdaad wel eens een keer tegenvallen.

ik heb blikken kip/kerrie, kip/sate en chili con carne van de Aldi.

Ik ben benieuwd ...

Re: Vlees

Posted: Thu Oct 27, 2016 1:03 pm
by FincaInSpanje
Ik ook. Vooral de kippiekerrie en de saté.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: Vlees

Posted: Thu Oct 27, 2016 1:39 pm
by Jobs
Welke datum prikken we?
Ik zit bijna te popelen!

Re: Vlees

Posted: Thu Oct 27, 2016 4:06 pm
by FincaInSpanje
Voorlopig ben ik nog wel ff van huis werken aan de BOL. Met nog geen zicht op terugkeer. ....

Datums prikken wordt dus echt lastig voor mij. Al gaat mijn voorraad hier wel omlaag.[emoji12]

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: Vlees

Posted: Sun Oct 30, 2016 1:38 pm
by changingthemindset
Ik bestel het vlees bij een maatje die het op zijn beurt weer regelt met een boer uit zijn kennissenkring.

Dit keer is het:

3 kg braadlap
3 kg fijne rib
2 kg soepvlees
1 kg schenkels
5 kg rundergehakt
2 kg rundervink
3 kg kipfilet

Binnenkort ligt dit dus in de vleesvoorraad!;)

Broodje hotdog: Een masterclass.

Posted: Wed Apr 17, 2019 3:36 pm
by Peerke
Alles begint natuurlijk met een goede worst. Deze zijn naar mijn en andere mening worsten die er het dichtst in de buurt komen.

https://www.ah.nl/producten2/product/wi437292/ah-hotdog

Wel de worsten lekker lang in heet water zodat ook de kern gaar kan worden. Dep ze af met keukenpapier en bak ze daarna af in en pan voor extra smaak.

Fruit een in schijfjes gesneden ui op LAAG vuur heel langzaam, totdat ze bijna caramelliseren. Daarna uitlekken op keukenpapier.
Snij een augurkje in dunne plakjes.

Verhit het pannetje waar de dogs inlagen en doe daar het doormidden gesneden broodje in. Verwarm even. Mayo op de ene kant en ketchup op de andere kant. Ui en augurk ook verdeeld op beide zijden. Worst erin, Dichtvouwen, en smullen maar !

Dit is mijn 'dog'.
dog.jpg