Koken met je voorraad II

Post Reply
User avatar
Peerke
Posts: 4038
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
Location: West Brabant
Has thanked: 17 times
Been thanked: 81 times

Koken met je voorraad II

Post by Peerke »

Ik ben de vriezer leegeten. Maar een paar andere maaltjes erbij. Chili con Peer.

Men neme 300 gram spekreepjes, 100 gram salami in blokjes gesneden. 3 middelgrote uien, 5 tenen knoflook, 2 matige blikken rode kidneybonen, 1 klein blikje capucijners, 1 klein blikje mais, 1 klein blikje doperwten, scheut ketchup, extra paprika poeder, extra komijn, puntje kerriepoeder, 1 madamme Jeanette peper en 2 grote theelepels hele hete sambal. En een zakje sausmix voor chili con carne.

Fruit de ui snel. Voeg de spekkies toe. Bak uit en voeg de look toe. Gooi de kruiden en madamme Jeanette erdoor. Water en sausmix toevoegen en aan de kook brengen. Alle bonen en groenten en salami toevoegen en lekker laten sudderen. Minimaal 15 minuten.

De kast ruimt op aan oude zooi, het was lekker vreten, 3 maaltjes ingevroren, flink snotteren. Prima !
Lies live on, and the truth is the victim.
User avatar
Peerke
Posts: 4038
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
Location: West Brabant
Has thanked: 17 times
Been thanked: 81 times

Re: Koken met je voorraad II

Post by Peerke »

Zak spekkies: 1,80 ofzo.
Kidneybonen en capucijners weet ik niet meer
uien: gratis.
Zakje mix: 80 cent ?
Salami: 1 euro ?
Look: 20 cent ?
Mais en doperwtjes: 60 cent.
Kruiden enzo: peanuts.

Voor 4 personen ben ik misschien 5 euro kwijt. 1,25 per maal. Food challenge accepted again !
Lies live on, and the truth is the victim.
Post Reply