Chili con carne - my way

Post Reply
User avatar
Peerke
Posts: 4038
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
Location: West Brabant
Has thanked: 17 times
Been thanked: 81 times

Chili con carne - my way

Post by Peerke »

Er gaat best veel in. Goedkoop zal het niet zijn voor een bonen schotel, maar beter kun je niet krijgen

https://photos.google.com/share/AF1QipM ... ZmajVnaVhB

- 2 grote potten bruine bonen
- 300 gram spekreepjes
- 500 gram gehakt
- 1 grote prei
- 3 grote uien
- 1 rode paprika
-1 bak champignons 400 gram.
- 1 klein blikje mais
- 1 blikje ananas
- 4 teentjes knoflook
- 2 zakjes saus mix
- 1 grote theelepel sambal rawit rood.

Bak het spek. Bak daarna het gehakt fijn. Voeg de groenten toe tot ze zijn ingeslonken. Knoflook pas op het laatst !
Voeg de sausmix met water toe. Daarna de mais, ananas en de bonen.
Blijf roeren onder continue verhitting.

Het ziet er misschien niet smakelijk uit. Dat is het dus wel. En enorm machtig en gezond.
Lies live on, and the truth is the victim.
User avatar
Peerke
Posts: 4038
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
Location: West Brabant
Has thanked: 17 times
Been thanked: 81 times

Re: Chili con carne - my way

Post by Peerke »

1,60 bruine bonen
2 euro spekreepjes
2 euro gehakt
0,50 prei
ui = gratis
1 euro paprika
0,80 champignons
0,30 mais
0,60 ananas
1,80 sausmix

Totaal ongeveer 10 euro, maar daar kunnen makkelijk 6 mensen zeer ruim van eten. Kosten per persoon: 1,5 euro.
Daar heb je nog niet eens een kroket voor. En dan zit je ook niet eens vol zoals van dit maal.
En hier zit toch echt best wel veel groenten in.

Het snijden neemt wat tijd in beslag. Het bakken en sudderen nog wat meer. Neem er de tijd voor.
Lies live on, and the truth is the victim.
EVA
Posts: 1086
Joined: Wed Dec 09, 2015 1:03 am
Been thanked: 1 time

Re: Chili con carne - my way

Post by EVA »

wat voor sausmix doe je erin peer?
User avatar
Peerke
Posts: 4038
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
Location: West Brabant
Has thanked: 17 times
Been thanked: 81 times

Re: Chili con carne - my way

Post by Peerke »

@EVA

Heel simpel. De sausmix van Honig.
Lies live on, and the truth is the victim.
Bazzym
Posts: 61
Joined: Wed Jul 04, 2018 10:21 am

Re: Chili con carne - my way

Post by Bazzym »

Mag ik hem kapen? met my way?

2 uien fijn gesneden met 1 teen knoflook op laag vuur in wat boter fruiten,
2 theelepels chilipoeder 1 theelepel komijnzaad/djinten en klein beetje pe/zo.
pond gehakt er door en gaar bakken
2 blikken tomaat fijn gesneden, of als je tijd hebt en een goede oogst zo'n 6-7ons zonder schil (of voor het gemak blokjes in blik)
1 pot zongedroogde tomaat fijn gesneden
2 rode pepers héél fijn gesneden
half stokje kaneel
met een halve kom water lekker laten pruttelen, uurtje of iets.
en dan 2 blikken kidneybonen afgespoeld en uitgelekt erbij en verder warmen.

Zijn met onze maaltijd formaten 9 porties, voldoende eiwitten, maar te weinig groenten.

€0,75 p.p. voor de chili
€0,20 p.p. voor (dure) rijst

prijs ligt hier nog lager, want ik koop alleen de kidneybonen, gehakt, kaneelstok en kruiden.
Als we uit willen pakken voegen we op het bord wat fruit toe zoals Ananas en een klodder yoghurt of zure room.
User avatar
Peerke
Posts: 4038
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
Location: West Brabant
Has thanked: 17 times
Been thanked: 81 times

Re: Chili con carne - my way

Post by Peerke »

Oké. Een geheel nieuw experiment.

Chili con carne met hele hete sambal en braadworst met scherpe mosterd. Het ziet er zo uit.

https://photos.google.com/share/AF1QipM ... ByY1V5dWh3

En verrassend genoeg is het een geweldige combinatie !
Lies live on, and the truth is the victim.
Post Reply