basis recept zandkoekjes

EVA
Berichten: 1021
Lid geworden op: Wo Dec 09, 2015 1:03 am
Has thanked: 205 times
Been thanked: 420 times
Status: Offline

basis recept zandkoekjes

Berichtdoor EVA » Wo Nov 14, 2018 1:13 am

basis recept zandkoekjes
ik vond nog een simpel receptje....


ingrediënten:
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram boter rechtstreeks uit koelkast
50 gram lichtbruine basterdsuiker klontjesvrij
zakje vanillesuiker
snufje zout


Bereiding:
Doe de zelfrijzend bakmeel, zout, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in een ruime kom.
Leg een handdoek onder de kom, zodat de kom wat steviger staat.
Neem in iedere hand een boterham mes en snijd de boter met de twee messen in de kom in hele kleine stukjes.
Kneed met schone, koude handen alles tot een soepele bal.
Wikkel de bal in plasticfolie en plaats de bal ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
bekleed het bakblik met bakpapier.

Maak van de bal een rol/worst.
snijd met een mes plakken van ongeveer een halve centimeter dikte.
de koekjes rijzen nog, dus hou afstand tussen de koekjes
20 minuten bakken op 175 graden Celsius.
in een bord suiker strooien en elk koekje even in de suiker drukken.
je kunt ook een reep pure chocolade au bain marie smelten en met een siliconen kwast op de koekjes smeren.




CHOCOLADEKOEKJES
Voeg bij de bloem 2 eetlepels cacao


PINDAKOEKJES
Druk in de uitgesneden (ongebakken) koekjes ongezouten pinda's en
bestrooi ze voor het bakken met suiker.


HAZELNOOTKOEKJES
Druk in de uitgesneden (ongebakken) koekjes ongezouten in stukjes gehakte
hazelnoten of kneed ze door het deeg en bestrooi ze voor het bakken met suiker


KRENTENKOEKJES
Kneed door het deeg wat krenten.

Afbeelding

Terug naar “Recepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast