Home made Babi Pangang

Post Reply
User avatar
Peerke
Posts: 4038
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
Location: West Brabant
Has thanked: 17 times
Been thanked: 81 times

Home made Babi Pangang

Post by Peerke »

Haal bij de slager of supermarkt een fiks aantal DIKKE speklappen. Doe deze in een grote pan met koud water en voeg hier wat zout, wat olie, Chinese 5 kruidenmix en een scheutje ketjap manis (zoet) aan toe.

Laat dit een half uur sudderen en spaan het schuim eraf. Haal ze er daarna uit en dep ze droog met keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat ze daar een half uur tot een uur in liggen (bij onder en bovenwarmte).

Maak een sausje van 2 zakjes Conimex Babi pangang saus. Voeg hier extra atjar tjampoer en fijngesneden ananas aan toe en naar behoefte extra gember- en of komijnpoeder aan toe. Roer tot je een dikke saus hebt en voeg hierna de fijngesneden speklappen aan toe. Nog even kort door verwarmen.

Te serveren bij nasi, bami of rijst. Sambal bij ? En kloepoek mag niet ontbreken ! Kalendel vool thuis ?

https://www.youtube.com/watch?v=B88pFxXOglU

Sambal Oelek is daarentegen gemalen Spaanse peper met azijn en zout. Voor de die-hards adviseer ik sambal rawit rood. Dat is echt vrij heet :)
Lies live on, and the truth is the victim.
Roel
Posts: 276
Joined: Tue Nov 24, 2015 2:34 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 3 times

Re: Home made Babi Pangang

Post by Roel »

Super, bedankt, gaan we doen...! :)
Post Reply