Fond trekken .

Post Reply
User avatar
Flos
Posts: 419
Joined: Fri Oct 16, 2015 7:33 pm
Location: In vlaamse velden

Fond trekken .

Post by Flos »

Het wordt wat kouder en de dagen korten . Een gezonde en stevige maaltijd per dag is dan een aanrader . Verse soep bv.
De basis van verse soep is een bouillon of fond .
Ik trek die zelf vandaag een met vlees .
benodigdheden.
1 soepbeen
1 stuk soepvlees
1/2 varkenspoot
1 bosje selderij stengels
1 bosje peterselie stengels
3 laurier blaadjes
1 takje tijm
2 wortelen
1 ui
4 kruidnagels
werkwijze.
Je doet het vlees de halve poot en het been in een ruime kookpot . Zet dit onder met koud water .
Je brengt dit snel aan de kook . Dit wil zeggen op een groot vuur .
Eens het kookt giet je alles in een vergiet en spoel je het vlees en het been met koud water . Dit om de schuim vorming te verwijderen.
In de zelfde kookpot wel uitspoelen doe je water het vlees en de beenderen ook de groenten en de kruiden .
Ik doe het niet maar de kruidnagels kan je in de ui duwen om ze terug te vinden .
Dat breng je snel naar het kook punt . En laat dat lang zaam koken bij mij is dat min. 4u.
De varkens poot geeft een binding aan de fond het vlees en het been een super smaak .
Eens de fond goed getrokken door een zeef gieten .
De groenten gaan naar de kippen
Mijn hond is verlekkert op de varkens poot
Het merg van het soepbeen doe ik op een beschuit. Wat peper en zout er op en smullen maar .
Van het soepvlees doe ik het overtollige vet , eet dat met mosterd en een boterham.
Het water komt reeds in mijn mond en ik moet nog aan de soep beginnen .
Lees , schrijf en prep verder .
Post Reply