Stevige bruinenbonensoep

Gebruikersavatar
Peerke
Berichten: 3345
Lid geworden op: Do Okt 15, 2015 7:05 pm
Locatie: West Brabant
Has thanked: 889 times
Been thanked: 849 times
Status: Offline

Stevige bruinenbonensoep

Berichtdoor Peerke » Za Okt 17, 2015 6:45 pm

Met de winter op komst hier mijn recept voor stevig gevulde bruine bonensoep

Bruine bonensoep
Ingredienten:
- 1 pakje mix voor bruine bonensoep
- 2 blikken bruine bonen
- 1 grote aardappel
- 3 redelijk grote uien
- 1 prei
- 1 grote winterwortel
- halve bak champignons
- 2 tenen knoflook
- halve Spaanse peper
- 1 duopak spekreepjes
- 1 ons katenspek
- 1 rookworst
- peper en zout
- 2 grote bouillonblokken (voor 1,5 liter)
- maizena om te binden

Snij de uien in ringen, hak knoflook fijn, snij prei in halve ringen, champignons in plakjes, aardappel in blokjes, rasp de wortel.

Bak de spekjes, voeg ui toe en bak deze mee. Voeg op het laatst knoflook toe.
Voeg 1 liter water toe. Evenals de uitgelekte bruine bonen. En de blokjes aardappel.Voeg het zakje mix toe met bouillonblokjes.
Breng deze aan de kook.

Voeg prei, wortel, champignons, katenspek, spaanse peper (kleine reepjes) en rook worst toe en voeg peper en zout naar smaak toe.

Laat dit lekker pruttelen gedurende 10 a 15 minuten. Mag ook langer

Je kunt eventueel de katenspek weglaten. Of de helft van een duopak spekreepjes gebruiken. De veggies kunnen het vlees weglaten.
Misschien dat een paar blaadjes laurier nog wat smaak toevoegen. Deze tijdens het koken toevoegen.

Dit is de beste bruine bonensoep die je ooit geproefd hebt.
All is one, and one means two to me.

Gebruikersavatar
Peerke
Berichten: 3345
Lid geworden op: Do Okt 15, 2015 7:05 pm
Locatie: West Brabant
Has thanked: 889 times
Been thanked: 849 times
Status: Offline

Re: Stevige bruinenbonensoep

Berichtdoor Peerke » Vr Jan 18, 2019 4:26 pm

Vandaag dus maar weer een grote pan bruine bonensoep gemaakt. Iets aan het recept gewijzigd, maar nog steeds geweldig !

Katenspek en Spaanse peper eruit. Zuurkoolspek erin. En de rookworst is er 1 van de HEMA. Gruwelijk vet, maar vreselijk lekker.
En na 2 uur sudderen is het wel gaar.

"wil je snel eten, of wil je lekker eten - Mingfang Wang Tijgerkop"
All is one, and one means two to me.

Gebruikersavatar
DonTor
Berichten: 419
Lid geworden op: Vr Okt 23, 2015 5:58 pm
Has thanked: 59 times
Been thanked: 193 times
Status: Offline

Re: Stevige bruinenbonensoep

Berichtdoor DonTor » Vr Jan 18, 2019 6:01 pm

In Vlaanderen beter bekend als "Trompetsoep" :shock:
-- Op de snelweg van respect is er weinig file --
-- Wie rijk wil zijn, moet niet zijn vermogen vermeerderen maar zijn hebzucht verminderen -- Plato

Gebruikersavatar
Peerke
Berichten: 3345
Lid geworden op: Do Okt 15, 2015 7:05 pm
Locatie: West Brabant
Has thanked: 889 times
Been thanked: 849 times
Status: Offline

Re: Stevige bruinenbonensoep

Berichtdoor Peerke » Vr Jan 18, 2019 8:05 pm

DonTor schreef:In Vlaanderen beter bekend als "Trompetsoep" :shock:


Als je last krijgt van winderigheid na het eten van de soep, dan zijn de eiwitten in de bonen nog niet volledig afgebroken.

In mijn geval heeft de soep bijna 2 uur tegen de kook staan pruttelen op de stoof.
All is one, and one means two to me.


Terug naar “Recepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten