Stevige bruinenbonensoep

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peerke
Berichten: 3548
Lid geworden op: Do Okt 15, 2015 7:05 pm
Locatie: West Brabant
Gegeven waarderingen: 49 keren
Ontvangen waarderingen: 61 keren

Stevige bruinenbonensoep

Bericht door Peerke »

Met de winter op komst hier mijn recept voor stevig gevulde bruine bonensoep

Bruine bonensoep
Ingredienten:
- 1 pakje mix voor bruine bonensoep
- 2 blikken bruine bonen
- 1 grote aardappel
- 3 redelijk grote uien
- 1 prei
- 1 grote winterwortel
- halve bak champignons
- 2 tenen knoflook
- halve Spaanse peper
- 1 duopak spekreepjes
- 1 ons katenspek
- 1 rookworst
- peper en zout
- 2 grote bouillonblokken (voor 1,5 liter)
- maizena om te binden

Snij de uien in ringen, hak knoflook fijn, snij prei in halve ringen, champignons in plakjes, aardappel in blokjes, rasp de wortel.

Bak de spekjes, voeg ui toe en bak deze mee. Voeg op het laatst knoflook toe.
Voeg 1 liter water toe. Evenals de uitgelekte bruine bonen. En de blokjes aardappel.Voeg het zakje mix toe met bouillonblokjes.
Breng deze aan de kook.

Voeg prei, wortel, champignons, katenspek, spaanse peper (kleine reepjes) en rook worst toe en voeg peper en zout naar smaak toe.

Laat dit lekker pruttelen gedurende 10 a 15 minuten. Mag ook langer

Je kunt eventueel de katenspek weglaten. Of de helft van een duopak spekreepjes gebruiken. De veggies kunnen het vlees weglaten.
Misschien dat een paar blaadjes laurier nog wat smaak toevoegen. Deze tijdens het koken toevoegen.

Dit is de beste bruine bonensoep die je ooit geproefd hebt.
Lies live on, and the truth is the victim.

Gebruikersavatar
Peerke
Berichten: 3548
Lid geworden op: Do Okt 15, 2015 7:05 pm
Locatie: West Brabant
Gegeven waarderingen: 49 keren
Ontvangen waarderingen: 61 keren

Re: Stevige bruinenbonensoep

Bericht door Peerke »

Vandaag dus maar weer een grote pan bruine bonensoep gemaakt. Iets aan het recept gewijzigd, maar nog steeds geweldig !

Katenspek en Spaanse peper eruit. Zuurkoolspek erin. En de rookworst is er 1 van de HEMA. Gruwelijk vet, maar vreselijk lekker.
En na 2 uur sudderen is het wel gaar.

"wil je snel eten, of wil je lekker eten - Mingfang Wang Tijgerkop"
Lies live on, and the truth is the victim.

Gebruikersavatar
DonTor
Berichten: 435
Lid geworden op: Vr Okt 23, 2015 5:58 pm
Gegeven waarderingen: 3 keren
Ontvangen waarderingen: 2 keren

Re: Stevige bruinenbonensoep

Bericht door DonTor »

In Vlaanderen beter bekend als "Trompetsoep" :shock:
-- Op de snelweg van respect is er zelden file --
-- Wie rijk wil zijn, moet niet zijn vermogen vermeerderen maar zijn hebzucht verminderen -- Plato

Gebruikersavatar
Peerke
Berichten: 3548
Lid geworden op: Do Okt 15, 2015 7:05 pm
Locatie: West Brabant
Gegeven waarderingen: 49 keren
Ontvangen waarderingen: 61 keren

Re: Stevige bruinenbonensoep

Bericht door Peerke »

DonTor schreef:In Vlaanderen beter bekend als "Trompetsoep" :shock:
Als je last krijgt van winderigheid na het eten van de soep, dan zijn de eiwitten in de bonen nog niet volledig afgebroken.

In mijn geval heeft de soep bijna 2 uur tegen de kook staan pruttelen op de stoof.
Lies live on, and the truth is the victim.

Plaats reactie