Stevige bruinenbonensoep
Posted: Sat Oct 17, 2015 6:45 pm
Met de winter op komst hier mijn recept voor stevig gevulde bruine bonensoep
Bruine bonensoep
Ingredienten:
- 1 pakje mix voor bruine bonensoep
- 2 blikken bruine bonen
- 1 grote aardappel
- 3 redelijk grote uien
- 1 prei
- 1 grote winterwortel
- halve bak champignons
- 2 tenen knoflook
- halve Spaanse peper
- 1 duopak spekreepjes
- 1 ons katenspek
- 1 rookworst
- peper en zout
- 2 grote bouillonblokken (voor 1,5 liter)
- maizena om te binden
Snij de uien in ringen, hak knoflook fijn, snij prei in halve ringen, champignons in plakjes, aardappel in blokjes, rasp de wortel.
Bak de spekjes, voeg ui toe en bak deze mee. Voeg op het laatst knoflook toe.
Voeg 1 liter water toe. Evenals de uitgelekte bruine bonen. En de blokjes aardappel.Voeg het zakje mix toe met bouillonblokjes.
Breng deze aan de kook.
Voeg prei, wortel, champignons, katenspek, spaanse peper (kleine reepjes) en rook worst toe en voeg peper en zout naar smaak toe.
Laat dit lekker pruttelen gedurende 10 a 15 minuten. Mag ook langer
Je kunt eventueel de katenspek weglaten. Of de helft van een duopak spekreepjes gebruiken. De veggies kunnen het vlees weglaten.
Misschien dat een paar blaadjes laurier nog wat smaak toevoegen. Deze tijdens het koken toevoegen.
Dit is de beste bruine bonensoep die je ooit geproefd hebt.
Bruine bonensoep
Ingredienten:
- 1 pakje mix voor bruine bonensoep
- 2 blikken bruine bonen
- 1 grote aardappel
- 3 redelijk grote uien
- 1 prei
- 1 grote winterwortel
- halve bak champignons
- 2 tenen knoflook
- halve Spaanse peper
- 1 duopak spekreepjes
- 1 ons katenspek
- 1 rookworst
- peper en zout
- 2 grote bouillonblokken (voor 1,5 liter)
- maizena om te binden
Snij de uien in ringen, hak knoflook fijn, snij prei in halve ringen, champignons in plakjes, aardappel in blokjes, rasp de wortel.
Bak de spekjes, voeg ui toe en bak deze mee. Voeg op het laatst knoflook toe.
Voeg 1 liter water toe. Evenals de uitgelekte bruine bonen. En de blokjes aardappel.Voeg het zakje mix toe met bouillonblokjes.
Breng deze aan de kook.
Voeg prei, wortel, champignons, katenspek, spaanse peper (kleine reepjes) en rook worst toe en voeg peper en zout naar smaak toe.
Laat dit lekker pruttelen gedurende 10 a 15 minuten. Mag ook langer
Je kunt eventueel de katenspek weglaten. Of de helft van een duopak spekreepjes gebruiken. De veggies kunnen het vlees weglaten.
Misschien dat een paar blaadjes laurier nog wat smaak toevoegen. Deze tijdens het koken toevoegen.
Dit is de beste bruine bonensoep die je ooit geproefd hebt.