lekker dikke gevulde Snert

Post Reply
EVA
Posts: 1086
Joined: Wed Dec 09, 2015 1:03 am
Been thanked: 1 time

lekker dikke gevulde Snert

Post by EVA »

Laatst heb ik een werkelijk heerlijke snert gemaakt!
met dank aan wat forumleden ;)

7-8 liter water
bouillon blokjes naar smaak
peper naar smaak
3 varkensstaarten
2 varkenspoten
3 karbonades
groot stuk gerookt spek
2 zakjes Gesneden gerookte spekjes
3 rookworsten
evt. 1 of twee mergpijpjes

3 doosjes spliterwten (500 gram per stuk)
4 dikke prei
2 grote winterwortelen
3 kruimige en 3 vastkokende grote aardappelen
2 Selderijknollen
4 handjes snijselderij
Blikje doperwtjes
evt 6 aardperen


Doe het water in een grote pan en breng aan de kook.
voeg de bouillon blokjes, peper, varkensstaarten, varkenspoten en mergpijpje toe.
laat een uur zachtjes koken. snijd ondertussen de groente en het blok spek.
Voeg de karbonades en het in grote stukken gesneden stuk gerookt spek toe.
breng het geheel weer aan de kook. nu kunnen de spliterwten erin.
laat anderhalf uur pruttelen. roer regelmatig want anders koekt het geheel aan.
haal al het vlees eruit, snij in stukjes en verwijder eventuele botjes. als dat klaar is kan het vlees weer in de pan.
Voeg nu in gedeeltes (zodat de soep blijft pruttelen) de gesneden prei, winterwortelen, aardappelen, aardperen en selderijknollen erbij.
Ook kunnen nu de zakjes Gesneden gerookte spekjes, rookworsten en snijselderij in de soep.
laat nu op z'n minst nog een half uur zachtjes doorkoken,
proef en voeg als de soep flauw is nog een bouillonblokje toe.
blijf vooral regelmatig roeren en voeg op het laatst de doperwtjes toe.
Eet smakelijk!

Toen ik de snert maakte kwam mijn dochter met haar vriend eten.
Toen ze de pan zag was haar reactie; mam, denk je dat we wel genoeg hebben? :lol:

Omdat snert zo goed invriest heb ik zoveel gemaakt...
laat de snert een nacht ZONDER deksel afkoelen anders kan je snert zuur worden.
als het de volgende dag te dik geworden is kun je het met wat water en evt een extra bouillonblokje aanlengen.
User avatar
ghostwhiper
Opperspammer
Posts: 1859
Joined: Fri Nov 20, 2015 10:39 am
Location: midden nederland

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by ghostwhiper »

venkel mist nog?
"god made man but samuel colt made them equal" (colt manufacturing)
"if guns cause crime, then pencils cause misspelled words"
"bolt actions speak louder then words"
The loose canon. A really important collection of words.
JJenA
Posts: 346
Joined: Thu Oct 15, 2015 8:33 pm

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by JJenA »

Zwarte peper misschien, wat Aromat zo ook niet verkeerd zijn, en ongekookte groene erwten doen het ook goed.
Last edited by JJenA on Thu Jan 21, 2016 6:15 pm, edited 1 time in total.
Een aanrader voor aanschaf prepper spullen
http://www.greatoakdumpstore.nl/shop/ ;)
Met een hartelijke groet, JJenA :D
Bij deze doe ik afstand van enig recht op mijn inzendingen, ze mogen bij gewerkt worden ten bate van het forum.
User avatar
Plaag
Posts: 634
Joined: Thu Oct 22, 2015 10:29 am
Location: EUROPA

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by Plaag »

Voor de niet-Nederlanders, snert is erwtensoep.
TOLERANCE IS SUICIDE
EVA
Posts: 1086
Joined: Wed Dec 09, 2015 1:03 am
Been thanked: 1 time

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by EVA »

ghostwhiper wrote:venkel mist nog?
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! jakkes
dat is pure snert vergiftiging...

Venkel smaakt naar anijs, dat doe je er toch niet in?
EVA
Posts: 1086
Joined: Wed Dec 09, 2015 1:03 am
Been thanked: 1 time

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by EVA »

JJenA wrote:Zwarte peper misschien, wat Aromat zo ook niet verkeerd zijn, en ongekookte groene erwten doen het ook goed.
Peper staat al in het recept, aromat doe je er maar in als de snert klaar is en ik heb geen ongekookte erwten maar blik erwtjes gebruikt.
User avatar
ghostwhiper
Opperspammer
Posts: 1859
Joined: Fri Nov 20, 2015 10:39 am
Location: midden nederland

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by ghostwhiper »

jawel hoor @eva, klein beetje anijs smaakt tilt het naar een ander niveau :mrgreen:
"god made man but samuel colt made them equal" (colt manufacturing)
"if guns cause crime, then pencils cause misspelled words"
"bolt actions speak louder then words"
The loose canon. A really important collection of words.
EVA
Posts: 1086
Joined: Wed Dec 09, 2015 1:03 am
Been thanked: 1 time

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by EVA »

@ghostwhiper smaken verschillen gelukkig... :D
JJenA
Posts: 346
Joined: Thu Oct 15, 2015 8:33 pm

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by JJenA »

ghostwhiper wrote:jawel hoor @eva, klein beetje anijs smaakt tilt het naar een ander niveau :mrgreen:
Kan ik me zeker in vinden ghostwhiper, :FS
tevens dat het wat aangezoet, doet de groene erwt smaak goed. (ster anijs)
Trouwens verse worst kan de smaak ook opwaarderen.
Een aanrader voor aanschaf prepper spullen
http://www.greatoakdumpstore.nl/shop/ ;)
Met een hartelijke groet, JJenA :D
Bij deze doe ik afstand van enig recht op mijn inzendingen, ze mogen bij gewerkt worden ten bate van het forum.
EVA
Posts: 1086
Joined: Wed Dec 09, 2015 1:03 am
Been thanked: 1 time

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by EVA »

Ja, ik had er zelf ook een paar verse worsten in gedaan. dat is wat mijn moeder altijd deed...
ze deed er ook wel Friese droge worst in maar dat ging me net wat te ver.
ik ben echt gek op vlees en hou zeker van een goed gevulde soep. hoe meer vlees hoe beter :mrgreen:

maar hoe je het ook wendt of keert...ik zet venkel (of anijs) niet in mijn recept!
ik ben gewoon niet zo'n liefhebber van venkel in hartige gerechten. (bleh!)
je maakt mij ook niet blij met bijvoorbeeld ananas in mijn warme hap (gatver!!)
Anijs mag in mijn warme melk en in fryske dumkes en ananas mag in taartjes en toetjes.
en daarmee Basta :evil: :evil:
User avatar
Plaag
Posts: 634
Joined: Thu Oct 22, 2015 10:29 am
Location: EUROPA

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by Plaag »

EVA wrote:@ghostwhiper smaken verschillen gelukkig... :D
Zoals het andere gezegde zegt: Over smaken valt niet te disscusieren.
TOLERANCE IS SUICIDE
Repelsteeltje
Posts: 1172
Joined: Mon Oct 19, 2015 8:15 am

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by Repelsteeltje »

Ik zei toch dat de staarten niet mochten ontbreken :)
EVA
Posts: 1086
Joined: Wed Dec 09, 2015 1:03 am
Been thanked: 1 time

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by EVA »

ja, die hebben de snert heerlijk romig gemaakt!
Repelsteeltje
Posts: 1172
Joined: Mon Oct 19, 2015 8:15 am

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by Repelsteeltje »

En het vlees ook goed geproefd? Lekker mals he :)
EVA
Posts: 1086
Joined: Wed Dec 09, 2015 1:03 am
Been thanked: 1 time

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by EVA »

ik kon het vlees opzuigen :D
schurk
Posts: 13
Joined: Mon Nov 23, 2015 5:20 pm

Re: lekker dikke gevulde Snert

Post by schurk »

Heerlijk zeg, ik heb er nu al trek in.
Pure verwennerij
Het wordt tijd dat ik mijn moeder maar eens ga bezoeken.....
Post Reply