Basisnasi.
Kook 3 kopjes rijst met zout en ve-tsin net niet gaar. Laat deze uitlekken en verder in de pan verder garen, afkoelen en drogen.
1 grote prei in halve ringen, 3 tenen knoflook fijngehakt, 1.5 ons ham in snippers. 4 eieren gebakken en in stukjes gesneden.
-----------
Roerbak de prei toe. Pas op het laatst knoflook toevoegen. Voeg de ham en ei toe. Samen met de afgekoelde rijst.
Roer alles door, en voeg gemberpoeder en komijnpoeder naar smaak en behoefte toe.
Eventueel tijdens bakken sambal of trassi toevoegen.
Blijf roeren totdat het heet genoeg is.
Basis nasi, beter dan van de Chinees
Re: Basis nasi, beter dan van de Chinees
Ik vind de bak nasi bij de Aldi perfect smaken ...kilopak voor weinig, sate bijvoegen of kipfilet met sate saus...en wij(2 personen) eten er echt 2 dagen goed van, skattie voegt er altijd van die zoetzuregroenten bij en ik gewoon veel satésaus met soms een gebakken ei eroverheen gemetseld
- Peerke
- Posts: 4125
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 152 times
Re: Basis nasi, beter dan van de Chinees
@Skuld
Die Aldi nasi is zeker niet slecht, sterker nog, in diverse testen komt hij er goed vanaf.
Maar de mijne is toch lekkerder of beter gevuld En zelf koken is ook leuk.
Voor de variatie kun je de rijst met kerriepoeder e.a. kruiden koken voor de kleur en de smaak.
Tijdens het bakken een bak kastanjechampignons, blikje ananasblokjes en gesnipperde spaanse peper toevoegen geeft een andere dimensie.
Pittig, zoet en fris.
Die Aldi nasi is zeker niet slecht, sterker nog, in diverse testen komt hij er goed vanaf.
Maar de mijne is toch lekkerder of beter gevuld En zelf koken is ook leuk.
Voor de variatie kun je de rijst met kerriepoeder e.a. kruiden koken voor de kleur en de smaak.
Tijdens het bakken een bak kastanjechampignons, blikje ananasblokjes en gesnipperde spaanse peper toevoegen geeft een andere dimensie.
Pittig, zoet en fris.
Lies live on, and the truth is the victim.
-
- Posts: 1172
- Joined: Mon Oct 19, 2015 8:15 am
- Been thanked: 2 times
Re: Basis nasi, beter dan van de Chinees
Voor de liefhebbers (zoals ikzelf). In China word vaak reuzel gebruikt om mee te roerbakken. Geeft veel meer smaak dan roerbakken met een beetje olie.
Re: Basis nasi, beter dan van de Chinees
Zelf koken is ook leuker en vaak smaakvoller, ik als oud-Barbaar ben niet zo kieskeurig, nooit geweest ook.
Als het vroeger maar warm en veel was, ging gewoon naar binnen...
Mijn skattie zegt ook nu nog na al die jaren wat een vreselijke barbaar ik soms ben qua eten, ik flikker vaak alles door elkaar en maak er een grote hete brei van ...tja!
Als het vroeger maar warm en veel was, ging gewoon naar binnen...
Mijn skattie zegt ook nu nog na al die jaren wat een vreselijke barbaar ik soms ben qua eten, ik flikker vaak alles door elkaar en maak er een grote hete brei van ...tja!
-
- Posts: 1172
- Joined: Mon Oct 19, 2015 8:15 am
- Been thanked: 2 times
Re: Basis nasi, beter dan van de Chinees
Eten wat de pot schaft mentaliteit. Daar houd ik wel vanSkuld wrote:Zelf koken is ook leuker en vaak smaakvoller, ik als oud-Barbaar ben niet zo kieskeurig, nooit geweest ook.
Als het vroeger maar warm en veel was, ging gewoon naar binnen...
Mijn skattie zegt ook nu nog na al die jaren wat een vreselijke barbaar ik soms ben qua eten, ik flikker vaak alles door elkaar en maak er een grote hete brei van ...tja!