Te lui om te koken.
- Peerke
- Posts: 3949
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 29 times
Te lui om te koken.
Ja, te lui om te koken. Heb nog een aantal MRE's van 2019 dus zijn nog wel goed.
Vanavond chili with beans. Alleen even opwarmen in heet water, klaar. Wel wat sambal toevoegen voor de spicy bite.
Heb die pakketten al eerder gegeten en zijn gewoon goed. Ik doe het vaker als ik geen zin heb of het me gemakkelijk maak. Ik heb er nog een stuk of 5, en ieder pakket is weer een verrassing.
Overigens is dat een stukje van mijn nieuwe keuken geworden. Zo is het geworden.
Vanavond chili with beans. Alleen even opwarmen in heet water, klaar. Wel wat sambal toevoegen voor de spicy bite.
Heb die pakketten al eerder gegeten en zijn gewoon goed. Ik doe het vaker als ik geen zin heb of het me gemakkelijk maak. Ik heb er nog een stuk of 5, en ieder pakket is weer een verrassing.
Overigens is dat een stukje van mijn nieuwe keuken geworden. Zo is het geworden.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lies live on, and the truth is the victim.
- wodan
- Posts: 3760
- Joined: Wed Oct 14, 2015 3:06 pm
- Location: In mijn hamster ren in Vlaanderen
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 7 times
Re: Te lui om te koken.
Proper, maar wel niet groot, kan je alles kwijt in de kasten?
“Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.” -- Benjamin Franklin
"Peaceful majority is irrelevant if they do nothing ..." -- Brigitte Gabriel
De twee belangrijkste metalen zijn unaffordium en unobtainium...
We hebben het ongelooflijk goed, maar niemand is nog content. -- E. Geenen.
"The true Soldier fights not because he hates what is in front of him, but because he loves what is behind him." - GK Chesterton.
"Socialism is a shitty idea in theory and an immoral idea in practice" --Ben Shapiro
"We should be one and undivided, equal and free" -- Robin Hood
"Peaceful majority is irrelevant if they do nothing ..." -- Brigitte Gabriel
De twee belangrijkste metalen zijn unaffordium en unobtainium...
We hebben het ongelooflijk goed, maar niemand is nog content. -- E. Geenen.
"The true Soldier fights not because he hates what is in front of him, but because he loves what is behind him." - GK Chesterton.
"Socialism is a shitty idea in theory and an immoral idea in practice" --Ben Shapiro
"We should be one and undivided, equal and free" -- Robin Hood
- Peerke
- Posts: 3949
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 29 times
Re: Te lui om te koken.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lies live on, and the truth is the victim.
- Peerke
- Posts: 3949
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 29 times
Lui koken - 2
Grote curryworst laten wellen in een pan en alvast voorgegaard van binnen. Daarna lekker langzaam bakken in een pan met wat sjalotjes.
Hoeveelheid aardappelpuree afgewogen en op smaak gebracht met diverse kruiden en specerijen.
Blikje mais in mess-tin geleegd en voldoende water toegevoegd en laten koken.
Gekookte mais afgieten en kookvocht opvangen om er de aardappelpuree mee te bereiden.
Lekker, makkelijk, weinig afwas.
Hoeveelheid aardappelpuree afgewogen en op smaak gebracht met diverse kruiden en specerijen.
Blikje mais in mess-tin geleegd en voldoende water toegevoegd en laten koken.
Gekookte mais afgieten en kookvocht opvangen om er de aardappelpuree mee te bereiden.
Lekker, makkelijk, weinig afwas.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lies live on, and the truth is the victim.
- Peerke
- Posts: 3949
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 29 times
Lui koken - 3
Sommige gerechten zijn beter in 1 grote batch te maken. Een spatzle gerecht is er zo 1.
Gekookte Duitse eiermie, gemengd met gebakken champignons, ui, knoflook samen met ham, zwarte woudham of spek in een gepeperde roomsaus.
Dit alles in een aluminium ovenschaaltje met een topping van kaas.
Vandaag was zo'n dag dat de bezorgster van picnic rond etenstijd kwam. Had al een bakje ontdooid en in een ovenschaaltje met kaas erop gedaan.
Via het tijdsvenster kon ik zien hoelaat ze er was, dus precies op tijd de oven aangezet. Alles opgeruimd en kon direct aan tafel. Het ziet er misschien niet uit, maar het is vreselijk lekker en enorm machtig.
Gekookte Duitse eiermie, gemengd met gebakken champignons, ui, knoflook samen met ham, zwarte woudham of spek in een gepeperde roomsaus.
Dit alles in een aluminium ovenschaaltje met een topping van kaas.
Vandaag was zo'n dag dat de bezorgster van picnic rond etenstijd kwam. Had al een bakje ontdooid en in een ovenschaaltje met kaas erop gedaan.
Via het tijdsvenster kon ik zien hoelaat ze er was, dus precies op tijd de oven aangezet. Alles opgeruimd en kon direct aan tafel. Het ziet er misschien niet uit, maar het is vreselijk lekker en enorm machtig.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lies live on, and the truth is the victim.
- Peerke
- Posts: 3949
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 29 times
Lui koken - 4
Pannekoeken, heb ik gewoon een keer zin in. Je kunt ze kant en klaar kopen in een pak van 10, maar wat moet ik alleen met 10 pannekoeken ?
Kunt ook kant en klaar beslag kopen, of pannekoekenmix wat het kanslooste product ooit is.
Ik maak lekker zelf mijn beslag en het is zo simpel.
125 gram bloem, 250 ml melk, 1 ei, snuf zout en ik voeg er een mespuntje kaneel aan toe.
Soeplepel beslag in een hete pan. Even aan 2 kanten bakken. Klaar ! Spek erop en eten maar. In mijn geval Tiroler spek.
Was heel lang geleden, en ik vond ze goed geslaagd !
Kunt ook kant en klaar beslag kopen, of pannekoekenmix wat het kanslooste product ooit is.
Ik maak lekker zelf mijn beslag en het is zo simpel.
125 gram bloem, 250 ml melk, 1 ei, snuf zout en ik voeg er een mespuntje kaneel aan toe.
Soeplepel beslag in een hete pan. Even aan 2 kanten bakken. Klaar ! Spek erop en eten maar. In mijn geval Tiroler spek.
Was heel lang geleden, en ik vond ze goed geslaagd !
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lies live on, and the truth is the victim.
- Peerke
- Posts: 3949
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 29 times
Lui - 5
Vandaag helemaal lui door een magentronmaaltje van Aldi te consumeren. Rijst met groenten en Thai red curry.
5,5 minuut in de magnetron en 1 minuut laten staan.
Oordeel: van alles voldoende met een smaak die je van Thai red curry mag verwachten.
Compliment voor de Aldi (NL)
Cijfer: 8
5,5 minuut in de magnetron en 1 minuut laten staan.
Oordeel: van alles voldoende met een smaak die je van Thai red curry mag verwachten.
Compliment voor de Aldi (NL)
Cijfer: 8
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lies live on, and the truth is the victim.
- Peerke
- Posts: 3949
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 29 times
Lui en makkelijk - 6
Aardappels geschild en in blokjes gesneden en voorgekookt in een pan. Door een zeef laten uitlekken na spoelen met koud water om het kookproces te stoppe. Alvast rode kool met appels in een pan gedaan om op te warmen. Die zeef is later voor de rode kool om uit te lekken.
Filetlapjes ontdooid en gedept. Na het bakken peper en zout erop.
Het hoeft niet moeilijk te zijn of uren te duren.
Filetlapjes ontdooid en gedept. Na het bakken peper en zout erop.
Het hoeft niet moeilijk te zijn of uren te duren.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lies live on, and the truth is the victim.
- Peerke
- Posts: 3949
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 29 times
Lui en makkelijk - 7
Sommige gerechten lukken beter als je ze in een grote batch aanmaakt. Laatst een grote pan zuurkool stamppot gemaakt.
- zuurkoolspek en HEMA rookworst laten garen en wellen. Na enigzins afkoelen tijd voor den vleeschhouwer
- aardappelen en zuurkool met jeneverbessen apart koken en aardappelen afgieten en stampen
- blikje ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden
- alles bij elkaar gooien en mengen die hap. Beetje shoarmakruiden geven het een aparte draai !
Serveren met mosterd of piccalilly voor een twist.
Vandaag 1 portie laten ontdooien, en straks een bord in de magnetron. De afwas duurt nog langer dan opwarmen.
- zuurkoolspek en HEMA rookworst laten garen en wellen. Na enigzins afkoelen tijd voor den vleeschhouwer
- aardappelen en zuurkool met jeneverbessen apart koken en aardappelen afgieten en stampen
- blikje ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden
- alles bij elkaar gooien en mengen die hap. Beetje shoarmakruiden geven het een aparte draai !
Serveren met mosterd of piccalilly voor een twist.
Vandaag 1 portie laten ontdooien, en straks een bord in de magnetron. De afwas duurt nog langer dan opwarmen.
Lies live on, and the truth is the victim.
Re: Te lui om te koken.
Mooie frisse keuken,
Wij hebben het zelfde keukenblok maar met drie kastjes er onder, en drie aan de muur, maar het aanrechtblad is best kwetsbaar je kan er beslist niet op snijden en het is niet ook hitte bestendig dan gaat het smelten, wat bij ons is gebeurd.
Acht te lui om te koken moet af en toe kunnen, voor de rest ben je een actieve keukenprins.
Ik kijk al een paar jaar uit naar een goede koekenpan, en heb net mooi op tijd het binnen gekregen toen in mijn vrouw uit het ziekenhuis had gehaald, geloof maar dat ze verrast is, het is een pan voor je leven echt een die in de betere restaurants kan worden gebruikt.
Alleen moet het nog even goed worden ingebrand.
Door het inbranden ontstaat er een antie aanbak laag weer in je ook mag snijden en metalen lepels en zo mag gebruiken.
https://www.knivesandtools.nl/nl/ct/hoe ... pan-in.htm
https://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-de ... 610-32.htm
Wij hebben het zelfde keukenblok maar met drie kastjes er onder, en drie aan de muur, maar het aanrechtblad is best kwetsbaar je kan er beslist niet op snijden en het is niet ook hitte bestendig dan gaat het smelten, wat bij ons is gebeurd.
Acht te lui om te koken moet af en toe kunnen, voor de rest ben je een actieve keukenprins.
Ik kijk al een paar jaar uit naar een goede koekenpan, en heb net mooi op tijd het binnen gekregen toen in mijn vrouw uit het ziekenhuis had gehaald, geloof maar dat ze verrast is, het is een pan voor je leven echt een die in de betere restaurants kan worden gebruikt.
Alleen moet het nog even goed worden ingebrand.
Door het inbranden ontstaat er een antie aanbak laag weer in je ook mag snijden en metalen lepels en zo mag gebruiken.
https://www.knivesandtools.nl/nl/ct/hoe ... pan-in.htm
https://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-de ... 610-32.htm
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mvg,
JenA
JJ&A
J.J
JenA
JJ&A
J.J
- Peerke
- Posts: 3949
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 29 times
Re: Te lui om te koken.
Vandaag in de buurstad bij de islamitische supermarkt aanbiedingen ingeslagen en daarna bij de Turkse bakker een pide en een broodje kipdoner meegenomen.
Even lekker makkelijk. Het mag wel 1x per maand.
Even lekker makkelijk. Het mag wel 1x per maand.
Lies live on, and the truth is the victim.