Page 1 of 1
Koken met je voorraad
Posted: Sat Nov 05, 2016 8:57 am
by Peerke
Dan weet je weer eens niet wat te eten en staar je naar de voorraad potten en blikken in de kast en opeens heb je het !
Je grijpt een blik schouderham, en een pot pastasaus.
Je kookt wat spaghetti met 2 bouillonblokjes. Je verhit de pastasaus en doet er de in blokjes gesneden schouderham bij.
En zo zet je jezelf weer een goedkoop, smakelijk en vooral makkelijk een maaltje voor.
Re: Koken met je voorraad
Posted: Sat Nov 05, 2016 11:18 am
by wodan
Haha, zulks doe ik meermaals per week

Re: Koken met je voorraad
Posted: Sat Nov 05, 2016 11:32 am
by Lewieke
Wij eten nauwelijks potten of blikken. Een fles daarintegen gaat er wel geregeld open.
L.
Re: Koken met je voorraad
Posted: Sun Nov 06, 2016 12:50 pm
by SnakeDoctor
wij koken geregeld eens met de vooraad, met name de minst houdbare items, kwestie van de boel te roteren.
Re: Koken met je voorraad
Posted: Sun Nov 06, 2016 6:03 pm
by FincaInSpanje
Ben momenteel veel aan het werk dus uitgebreid koken en boodschappen doen zit er niet in.
Ik leef dus regelmatig van de blikken en potten. Makkelijk en snel te combineren met rijst, aardappelen, friet en wat vers spul wat er toevallig ligt.
Zo aten we al een paar keer soep uit blik, goulash, stoofvlees, ragout, pannenkoeken etc. Ook de vriezer moet eraan geloven en deze raakt goed leeg zo.
Opleuken doe ik vaak met champignons of paddestoelen, kaas, ham, ui, tomaat en specerijen en kruiden. Zelfs de sambal en ketjap manis begint op te raken.
Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
Re: Koken met je voorraad
Posted: Sun Nov 06, 2016 7:33 pm
by EVA
onze voorraad bestaat voor het grootste gedeelte uit producten die we anders ook gebruiken.
om de voorraad ''vers'' te houden rouleren we regelmatig.
blikvoer wordt eigenlijk alleen in de winter gegeten.
ik kook natuurlijk het liefst met alleen verse producten
maar ik kan tegenwoordig toveren met pasta's, rijst en aardappelpuree uit een pakje.
daar gebruik ik dan ook potjes saus of zakjes van knorr of honig bij en ingeblikte ham of boterhamworst.
(extra kruiden zijn onmisbaar!!)
lang niet zo lekker als vers, maar ook koken zonder vers wil en moet ik oefenen...voor het geval dát.
mijn favoriet is aardappelpureeschotel met gehaktballen uit blik met tomaten puree, gedroogde gebakken uitjes en champignons uit blik
met jachtsaus uit een zakje.
de gehaktballen maak ik in kleine stukjes en meng ik met de tomatenpuree en de gedroogde gebakken uitjes en champignons.
een beetje ketjap en kruiden naar keuze erbij en even opbakken. even laten pruttelen zodat de uitjes vocht opnemen.
in een ovenschaal gooien, dan de puree aanmaken en er bovenop. evt nog even in de oven voor een bruin krokant laagje.
de jus uit het blik maak ik wat lekkerder met jachtsaus en gedroogde peterselie en serveer ik ernaast.
voordeel van dit recept is dat ik er eventueel ook nog paardenbloemblad of andere wilde groenten in kan doen.
(of een blik boontjes oid)
gemakkelijk, snel en lekker.
Re: Koken met je voorraad
Posted: Sun Nov 06, 2016 8:28 pm
by Peerke
Ik woon in een dorp waar alleen een bakker is. Zodoende moet ik wel wat voorraad hebben, want ik heb geen zin om voor elk dingetje naar de stad te moeten.
Re: Koken met je voorraad
Posted: Thu Jan 26, 2017 7:20 am
by FincaInSpanje
Mijn Vlaamse prepvriend nam eerder voor mij uit Duitsland een aantal Duitse blikken vleesconserven mee omdat de kwaliteit en keuze daar wat beter zijn dan in NL.
Gister besloot ik omdat er momenteel weinig tijd is om te koken een blik 'kippenvlees in eigen sap' te proberen.
Toen ik het blik openmaakte was het goed gevuld (400 gr) en het al gegaarde kippenvlees zag er prima uit.
Weinig tijd dus ik een kant en klare boemboe met Sambal Goreng erbij. Even in laten trekken en in mijn nieuwe perfect cooker gedaan. Een soort mini snelkookpan.
Na 12 minuten sloeg deze af en kon ik proeven. De kwaliteit is prima van het vlees, een aanrader voor de voorraad. Bovendien zijn de blikken lang houdbaar deze tot ver in 2019.
Uiteraard moet je zelf de smaak geven aan je recept maar met dit vlees kun je alle kanten uit.
De prijs, geen idee want ik kocht een groot aantal verschillende blikken. Maar ben je in Duitsland dan is dit een aanrader voor de voorraad.
Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
Re: Koken met je voorraad
Posted: Mon Jan 30, 2017 7:25 am
by Flos
@FincaInSpanje. Gekocht in Kaufland.
Re: Koken met je voorraad
Posted: Mon Jan 30, 2017 7:27 am
by FincaInSpanje
Inmiddels probeerde ik ook al de Schinkenwurst en Bauerenwurst in blik. Het is gewoon prima wat je ervan kunt verwachten.
Met een beetje fantasie maak je er een redelijk maaltje van.
Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
Re: Koken met je voorraad
Posted: Thu Feb 02, 2017 9:44 am
by Peerke