Kaas

Alles wat mens en dier eten en drinken wordt hier besproken.
Post Reply
Repelsteeltje
Posts: 1172
Joined: Mon Oct 19, 2015 8:15 am

Kaas

Post by Repelsteeltje »

Zeg ik net op de chat dat wij aan de pizza gaan. Schiet mij deze simpele tip te binnen.

Vaak heb je kleine rotstukjes kaas over. Rasp deze, stop ze in een bak en hup de vriezer in.
Gooi alle soorten kaas maar gewoon door elkaar. Oud, jong, komijn. Ook harde schapen en geitenkazen.

Bakje in de vriezer tover je weer tevoorschijn als je iets als pizza gaat maken. Alles is dan al mooi geraspt en door de mix van verschillende kazen elke keer weer een andere smaaksensatie. Ook prima voor lasagne, kaasfondue, omeletje of wat dan ook.

Eet smakelijk en gooi niets weg!
User avatar
Flos
Posts: 419
Joined: Fri Oct 16, 2015 7:33 pm
Location: In vlaamse velden

Re: Kaas

Post by Flos »

De enige kaas eter nu ten huize Flos is mev. Flos . Ik lust geen kaas dat is ook het enige dat ik niet lust . Veel restjes zijn er hier niet . Maar dazrbij geen slechte tip.
Lees , schrijf en prep verder .
User avatar
Peerke
Posts: 4048
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
Location: West Brabant
Has thanked: 21 times
Been thanked: 90 times

Re: Kaas

Post by Peerke »

@Repelsteeltje

Vriest dat niet aan elkaar vast zodat je 1 blok geraspte kaas krijgt ?
Of breek je er dan stukken vanaf ?
Lies live on, and the truth is the victim.
Bobo
Posts: 313
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:49 pm

Re: Kaas

Post by Bobo »

Ik koop zelf regelmatig zakken pizzakaas van de Makro. 2 kilo voor ca €9,-. Hele zak de vriezer in en breek er stukjes van af als ik nodig heb. Ik koop ook de plakken kaas bij de Makro in een 2 kilo verpakking. Weet even niet wat het me kost maar de kiloprijs is gelijk of lager dan bij de supermarkten (plakken en stukken)
www.greatoakdumpstore.nl
Kogelwerende vesten, (kruis)bogen, messen en meer.

Beter 1 vogel in de pan dan 10 in de lucht.
Repelsteeltje
Posts: 1172
Joined: Mon Oct 19, 2015 8:15 am

Re: Kaas

Post by Repelsteeltje »

@Peerke

Het vriest wel iets aan elkaar vast, maar doordat je het geraspt de vriezer in doet brokkel je er makkelijk de benodigde hoeveelheid af.

@Bobo

Kant en klaar "pizzakaas" is overwegend geen kaas. Dit is meestal analoogkaas.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Analoogkaas
Bobo
Posts: 313
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:49 pm

Re: Kaas

Post by Bobo »

@Repelsteeltje: het is wel lekker en heel goedkoop. Gooi het standaard over de kant en klare pizzas. Als ik teveel echte kaas eet (2 plakken ofzo) moet ik rennen. Ben enigszins lactoseintolerant ofzo. Melk kan ik dan wel weer drinken.
www.greatoakdumpstore.nl
Kogelwerende vesten, (kruis)bogen, messen en meer.

Beter 1 vogel in de pan dan 10 in de lucht.
User avatar
wodan
Posts: 3793
Joined: Wed Oct 14, 2015 3:06 pm
Location: In mijn hamster ren in Vlaanderen
Has thanked: 59 times
Been thanked: 20 times

Re: Kaas

Post by wodan »

Is er een verschil in het type stremsel dat er in de kaas gebruikt is? Het je het ook bij geitenkaas en schapenkaas?
“Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.” -- Benjamin Franklin
"Peaceful majority is irrelevant if they do nothing ..." -- Brigitte Gabriel
De twee belangrijkste metalen zijn unaffordium en unobtainium...
We hebben het ongelooflijk goed, maar niemand is nog content. -- E. Geenen.
"The true Soldier fights not because he hates what is in front of him, but because he loves what is behind him." - GK Chesterton.
"Socialism is a shitty idea in theory and an immoral idea in practice" --Ben Shapiro
"We should be one and undivided, equal and free" -- Robin Hood
Repelsteeltje
Posts: 1172
Joined: Mon Oct 19, 2015 8:15 am

Re: Kaas

Post by Repelsteeltje »

Bobo wrote:@Repelsteeltje: het is wel lekker en heel goedkoop. Gooi het standaard over de kant en klare pizzas. Als ik teveel echte kaas eet (2 plakken ofzo) moet ik rennen. Ben enigszins lactoseintolerant ofzo. Melk kan ik dan wel weer drinken.
Da's altijd lullig. Heb je dit ook met geitenkaas en schapenkaas wat @Wodan ook al vraagt? Ik ken mensen met intolerantie die dat namelijk prima verdragen.
wodan wrote:Is er een verschil in het type stremsel dat er in de kaas gebruikt is? Het je het ook bij geitenkaas en schapenkaas?
Er zijn vele soorten stremsels. Varierend van de daadwerkelijke lebmaag van een kalf tot plantaardige zoals brandnetel/distels tot weer verder naar bepaalde zuren zoals citroensap. En uiteraard de microbiotische troep die in de fabrieken word gebruikt.

Het zou dus kunnen.
Bobo
Posts: 313
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:49 pm

Re: Kaas

Post by Bobo »

Ik heb het vooral bij gele kazen en zachte witte kazen als mozarella. Bij brie, camambert en feta niet (zo erg) en andere kazen lust ik niet.

De pizzakaas is niet te hachelen als deze niet gesmolten is. Is echte analoge kaas.
www.greatoakdumpstore.nl
Kogelwerende vesten, (kruis)bogen, messen en meer.

Beter 1 vogel in de pan dan 10 in de lucht.
Post Reply