Page 1 of 1

Kaas

Posted: Tue Oct 27, 2015 4:47 pm
by Repelsteeltje
Zeg ik net op de chat dat wij aan de pizza gaan. Schiet mij deze simpele tip te binnen.

Vaak heb je kleine rotstukjes kaas over. Rasp deze, stop ze in een bak en hup de vriezer in.
Gooi alle soorten kaas maar gewoon door elkaar. Oud, jong, komijn. Ook harde schapen en geitenkazen.

Bakje in de vriezer tover je weer tevoorschijn als je iets als pizza gaat maken. Alles is dan al mooi geraspt en door de mix van verschillende kazen elke keer weer een andere smaaksensatie. Ook prima voor lasagne, kaasfondue, omeletje of wat dan ook.

Eet smakelijk en gooi niets weg!

Re: Kaas

Posted: Tue Oct 27, 2015 7:34 pm
by Flos
De enige kaas eter nu ten huize Flos is mev. Flos . Ik lust geen kaas dat is ook het enige dat ik niet lust . Veel restjes zijn er hier niet . Maar dazrbij geen slechte tip.

Re: Kaas

Posted: Wed Oct 28, 2015 4:32 pm
by Peerke
@Repelsteeltje

Vriest dat niet aan elkaar vast zodat je 1 blok geraspte kaas krijgt ?
Of breek je er dan stukken vanaf ?

Re: Kaas

Posted: Wed Oct 28, 2015 5:44 pm
by Bobo
Ik koop zelf regelmatig zakken pizzakaas van de Makro. 2 kilo voor ca €9,-. Hele zak de vriezer in en breek er stukjes van af als ik nodig heb. Ik koop ook de plakken kaas bij de Makro in een 2 kilo verpakking. Weet even niet wat het me kost maar de kiloprijs is gelijk of lager dan bij de supermarkten (plakken en stukken)

Re: Kaas

Posted: Wed Oct 28, 2015 7:30 pm
by Repelsteeltje
@Peerke

Het vriest wel iets aan elkaar vast, maar doordat je het geraspt de vriezer in doet brokkel je er makkelijk de benodigde hoeveelheid af.

@Bobo

Kant en klaar "pizzakaas" is overwegend geen kaas. Dit is meestal analoogkaas.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Analoogkaas

Re: Kaas

Posted: Wed Oct 28, 2015 8:36 pm
by Bobo
@Repelsteeltje: het is wel lekker en heel goedkoop. Gooi het standaard over de kant en klare pizzas. Als ik teveel echte kaas eet (2 plakken ofzo) moet ik rennen. Ben enigszins lactoseintolerant ofzo. Melk kan ik dan wel weer drinken.

Re: Kaas

Posted: Wed Oct 28, 2015 8:43 pm
by wodan
Is er een verschil in het type stremsel dat er in de kaas gebruikt is? Het je het ook bij geitenkaas en schapenkaas?

Re: Kaas

Posted: Wed Oct 28, 2015 8:55 pm
by Repelsteeltje
Bobo wrote:@Repelsteeltje: het is wel lekker en heel goedkoop. Gooi het standaard over de kant en klare pizzas. Als ik teveel echte kaas eet (2 plakken ofzo) moet ik rennen. Ben enigszins lactoseintolerant ofzo. Melk kan ik dan wel weer drinken.
Da's altijd lullig. Heb je dit ook met geitenkaas en schapenkaas wat @Wodan ook al vraagt? Ik ken mensen met intolerantie die dat namelijk prima verdragen.
wodan wrote:Is er een verschil in het type stremsel dat er in de kaas gebruikt is? Het je het ook bij geitenkaas en schapenkaas?
Er zijn vele soorten stremsels. Varierend van de daadwerkelijke lebmaag van een kalf tot plantaardige zoals brandnetel/distels tot weer verder naar bepaalde zuren zoals citroensap. En uiteraard de microbiotische troep die in de fabrieken word gebruikt.

Het zou dus kunnen.

Re: Kaas

Posted: Wed Oct 28, 2015 9:17 pm
by Bobo
Ik heb het vooral bij gele kazen en zachte witte kazen als mozarella. Bij brie, camambert en feta niet (zo erg) en andere kazen lust ik niet.

De pizzakaas is niet te hachelen als deze niet gesmolten is. Is echte analoge kaas.