Review: Foodsaver vacuümmachine
Posted: Thu Mar 07, 2019 4:02 pm
Na lang wikken en wegen, zoeken, reviews bekijken en testen (da's één van de voordelen van in een elektro winkel te werken
), is de knoop doorgehakt welke vacuümmachine te kopen.
Eerst had ik het idee om een horeca-model aan te kopen in 2de hands, maar die hebben het nadeel dat ze relatief veel onderhoud nodig hebben (weet ik uit een ver verleden) en dat ze groot en lomp zijn.
Het is de Amerikaanse Foodsaver V3840 geworden.
Toegegeven, niet de goedkoopste op de markt, wel prijs/kwaliteit volgens mij de beste.
Na testen van die "El Cheapo" toestelletjes die je in de doorsnee elektrohandel kan vinden was dit volgens mij het beste besluit.
Voordelen tegenover de "El Cheapo's":
- Opslagruimte voor grote rollen in het toestel
- Werkt met zowel gladde als geribbelde zakken (merken zoals Domo en Braun die hetzelfde beweren liegen, die sealen geen gladde zakken of de het verwarmingslint is kapot na 2 zakken)
- Dummy-proof: Als je de zak in de vacuümgleuf schuift start het toestel automatisch
- Kan zowel vaste als vloeistoffen vacuüm trekken
- Heeft een marineer-functie
- Kan adhv een slang en speciale kop ook flessen en bokalen vacuüm trekken (moet ik nog eens uitvogelen hoe dat precies in z'n werk gaat)
Nadelen:
- Duurdere prijs: €229
- Grotere afmetingen
Eerste zakken zijn gedaan en het toestel werkt vlot, relatief stil en snel. Het duwt de producten niet kapot, iets wat bij de zwaardere modellen wel eens anders durft zijn. Zo maakte ik ooit pannenkoeken van gehakt door hamburgers te vacumeren.
Het belangrijkste doel is om plaats te winnen de in de diepvries, producten langer te kunnen bewaren en meer oogst te kunnen verhandelen op het moment dat ze rijp zijn.

Eerst had ik het idee om een horeca-model aan te kopen in 2de hands, maar die hebben het nadeel dat ze relatief veel onderhoud nodig hebben (weet ik uit een ver verleden) en dat ze groot en lomp zijn.
Het is de Amerikaanse Foodsaver V3840 geworden.
Toegegeven, niet de goedkoopste op de markt, wel prijs/kwaliteit volgens mij de beste.
Na testen van die "El Cheapo" toestelletjes die je in de doorsnee elektrohandel kan vinden was dit volgens mij het beste besluit.
Voordelen tegenover de "El Cheapo's":
- Opslagruimte voor grote rollen in het toestel
- Werkt met zowel gladde als geribbelde zakken (merken zoals Domo en Braun die hetzelfde beweren liegen, die sealen geen gladde zakken of de het verwarmingslint is kapot na 2 zakken)
- Dummy-proof: Als je de zak in de vacuümgleuf schuift start het toestel automatisch
- Kan zowel vaste als vloeistoffen vacuüm trekken
- Heeft een marineer-functie
- Kan adhv een slang en speciale kop ook flessen en bokalen vacuüm trekken (moet ik nog eens uitvogelen hoe dat precies in z'n werk gaat)
Nadelen:
- Duurdere prijs: €229
- Grotere afmetingen
Eerste zakken zijn gedaan en het toestel werkt vlot, relatief stil en snel. Het duwt de producten niet kapot, iets wat bij de zwaardere modellen wel eens anders durft zijn. Zo maakte ik ooit pannenkoeken van gehakt door hamburgers te vacumeren.
Het belangrijkste doel is om plaats te winnen de in de diepvries, producten langer te kunnen bewaren en meer oogst te kunnen verhandelen op het moment dat ze rijp zijn.