Kruiden
Posted: Fri Jun 14, 2024 7:40 pm
Zoals bekend sta ik graag in de keuken. Kruiden en specerijen zijn daar onmisbaar. Ze geven gerechten extra smaak, zijn ideaal voor een marinade of peppen flauwe gerechten gewoon op.
Peterselie is vrij universeel te gebruiken, waar dille typisch bij visgerechten hoort. Bloemkool en broccoli gekookt in water met een lepel kerrie smaakt een stuk beter.
Zelf maak ik een kruidenmengsel van zeezout, rozemarijn, oregano, thijm, wat knoflook- en paprikapoeder voor de kleur. erg lekker over de gebakken aardappelen of kip in te marineren.
Zo kun je zelf shoarma- of donerkruiden maken door diverse kruiden en specerijen te combineren. Er valt genoeg op het net te vinden.
In ieder geval, ik kan niet zonder kruiden aangezien het meeste me te flauw is. En zo kan ik ook niet zonder goede messen in de keuken.
Nog een tip. Haal je kruiden en specerijen in de Islamitische supermarkt of buurtsuper. Daar zijn ze spotgoedkoop !
Peterselie is vrij universeel te gebruiken, waar dille typisch bij visgerechten hoort. Bloemkool en broccoli gekookt in water met een lepel kerrie smaakt een stuk beter.
Zelf maak ik een kruidenmengsel van zeezout, rozemarijn, oregano, thijm, wat knoflook- en paprikapoeder voor de kleur. erg lekker over de gebakken aardappelen of kip in te marineren.
Zo kun je zelf shoarma- of donerkruiden maken door diverse kruiden en specerijen te combineren. Er valt genoeg op het net te vinden.
In ieder geval, ik kan niet zonder kruiden aangezien het meeste me te flauw is. En zo kan ik ook niet zonder goede messen in de keuken.
Nog een tip. Haal je kruiden en specerijen in de Islamitische supermarkt of buurtsuper. Daar zijn ze spotgoedkoop !