Page 1 of 1

Visverwerkers lappen rotte vis weer op

Posted: Fri Nov 20, 2015 5:56 pm
by JJenA
Visverwerkers lappen rotte vis weer op

http://www.foodlog.nl/artikel/visverwer ... s-weer-op/

Re: Visverwerkers lappen rotte vis weer op

Posted: Mon Dec 21, 2015 8:21 am
by Plaag
In Alaska, heb je toch dat ze vissen in een juttezak steken een aantal weken onder de grond begraven om te rotten om erna op te eten,
was dat niet verboden, dat weet ik niet meer.

Re: Visverwerkers lappen rotte vis weer op

Posted: Mon Dec 21, 2015 9:01 am
by ghostwhiper
stink flipper, oude inuit delicatesse.
zeehonden flipper een aantal weken begraven en dan koken en bakken.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fermented_fish

Re: Visverwerkers lappen rotte vis weer op

Posted: Mon Dec 21, 2015 9:36 am
by Peerke
ghostwhiper wrote:stink flipper, oude inuit delicatesse.
zeehonden flipper een aantal weken begraven en dan koken en bakken.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fermented_fish
Hm, klinkt een beetje als Surstromming. Gegiste zure haring. Een Zweedse delicatesse.

https://www.youtube.com/watch?v=6ZpOD0xT-pA

Re: Visverwerkers lappen rotte vis weer op

Posted: Mon Dec 21, 2015 9:54 am
by Plaag
Je hebt meerdere delicatessen die niet meer zijn dan rot vlees.