éclairs
Posted: Sat Dec 05, 2015 5:21 pm
Hoe bereid in in tijden van kleine budgetten of crisis met een minimum aan benodigdheden, een lekker dessert?
Eclairs zijn het antwoord op die vraag :
Benodigdheden :
125g bloem
250g water
4 eieren
een snuifje zout
100g bakboter
Je brengt het water aan de kook, voegt een snuifje zout toe en de boter. Je zorgt dat de boter goed gesmolten is en laat het water koken. Daarna voeg je de bloem toe en roert zeer hard. Je zorgt voor een hoge temperatuur van je kookdeeg, daarna haal je de pot van het vuur en voegt 3 à 4 eieren toe. Het deeg mag niet te lopend zijn.
Je spuit het deeg in zijn gewenste vorm, rond of langwerpig.
25min bakken op 225° in een voorverwarmde oven. Voorzichtig laten afkoelen, niet te plots of je gebakjes zakken in.
Nadien garneer je met pudding (0.75l melk en een zakje vanillepudding, 70g suiker), en je werkt af met een topping van chocolade, gesmolten au bain marie. Je kan onderin het gebakje een framboos of kers verstoppen. Of afwerken met poedersuiker.
Als je niet al te grote gebakjes maakt, krijg je er 16 uit 1 bereiding. Totale kostprijs voor alle stuks samen : ongeveer 2.5€ of 20ct per stuk, terwijl je bij de bakker een veelvoud betaalt.
Laten afkoelen en ... Genieten maar. Edit by wodan: bijlage grootte verkleind en inline geplaatst.
Eclairs zijn het antwoord op die vraag :
Benodigdheden :
125g bloem
250g water
4 eieren
een snuifje zout
100g bakboter
Je brengt het water aan de kook, voegt een snuifje zout toe en de boter. Je zorgt dat de boter goed gesmolten is en laat het water koken. Daarna voeg je de bloem toe en roert zeer hard. Je zorgt voor een hoge temperatuur van je kookdeeg, daarna haal je de pot van het vuur en voegt 3 à 4 eieren toe. Het deeg mag niet te lopend zijn.
Je spuit het deeg in zijn gewenste vorm, rond of langwerpig.
25min bakken op 225° in een voorverwarmde oven. Voorzichtig laten afkoelen, niet te plots of je gebakjes zakken in.
Nadien garneer je met pudding (0.75l melk en een zakje vanillepudding, 70g suiker), en je werkt af met een topping van chocolade, gesmolten au bain marie. Je kan onderin het gebakje een framboos of kers verstoppen. Of afwerken met poedersuiker.
Als je niet al te grote gebakjes maakt, krijg je er 16 uit 1 bereiding. Totale kostprijs voor alle stuks samen : ongeveer 2.5€ of 20ct per stuk, terwijl je bij de bakker een veelvoud betaalt.
Laten afkoelen en ... Genieten maar. Edit by wodan: bijlage grootte verkleind en inline geplaatst.