Page 1 of 1

Cooking the Dutch Oven way

Posted: Wed Dec 09, 2015 5:17 pm
by Rodin
Cooking the Dutch Oven way

Image

Een Dutch Oven is een gietijzeren pan meestal met pootjes. De deksel is voorzien van een opstaande rand zodat er kolen op gelegd kunnen worden. In deze pan kan je allerlei soorten gerechten maken zoals stoofpotten en soepen maar je kunt ook brood, pizza of taart in deze pan maken. Verder kan je er ook prima in bakken en braden, er staan dan ook tal van recepten op onze site. Omdat een Dutch Oven op 3 pootjes staat kun je hem boven op je kolen of houtvuur zetten. Het vuur zal niet verstikken maar zal de pan wel verhitten. Er zijn ook Dutch Ovens die geen pootjes hebben die zet je op een steun in het vuur.

De Amerikaanse kolonisten waren, rond 1800, fervent gebruikers van de Dutch Ovens en zij hebben er voor gezorgd dat er pootjes onder kwamen zodat ze boven een kolenvuur gezet konden worden. De tegenwoordige cowboys gebruiken de Dutch Oven nog steeds als ze het vee aan het drijven zijn. Vandaag de dag zijn er in Amerika zelfs wedstrijden in het koken met een Dutch Oven, terwijl het in Nederland een beetje in vergetelheid is geraakt.

Tip: Dutch ovens zijn behoorlijk talrijk op Marktplaats.nl

Meer info: http://www.hetbuiten.nu/c-1519284/de-dutch-oven/

Download ebook 'Cooking the Dutch Oven Way - 4th Edition (2013)': http://speedy.sh/uabtF/Cooking-the-Dutc ... -2013.epub

Re: Cooking the Dutch Oven way

Posted: Wed Dec 09, 2015 6:52 pm
by Flos
Ook ik ben fan van de dutch oven . Heb er zelf twee. Een 3 liter en 8 liter . Heb eŕ al een gezien in alu van een liter .

Re: Cooking the Dutch Oven way

Posted: Wed Dec 09, 2015 7:01 pm
by FincaInSpanje
:( Mooi draadje Rodin, ik heb mezelf een grote DO kado gedaan dit jaar om met name grote stoofschotels in te gaan maken. Helaas nog niet aan toe gekomen deze uit te testen.