Page 1 of 2

Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 3:55 pm
by Peerke
Zoals de titel het al aangeeft, een onderwerp over vlees in blik en pot. Beiden zijn ze lang houdbaar.

Maar ... wat is nu aan of af te raden ?

Smac van Unox. Ik vind het 3x niks. Geen smaak, geen textuur. 2x niks eigenlijk. Wat ik had, heb ik weggegeven.
Schouderham mix van Unox. Ik vind het wel om te doen. Lekker op brood, door de macaroni, of zo als tussendoortje.
Verder vind ik de rest van de vleeswaren van Unox ver onder de maat en zal ik ze niet kopen.

Bij de Aldi zie je soms grote blikken ham. Die zijn best goed te doen. Evenals de meeste vleeswaren in blik of pot. Coctailworstjes, knakworsten en bockworsten van Aldi zijn gewoon goed. Beter dan van Unox.
Tijdens de octoberfestweken zie je bij Aldi 'super toll' Frankfurters in een pot. Die zijn super lekker. Aanrader om in te slaan, want ze zijn er maar 1x per jaar !

Bockworsten van de LIDL vind ik dan weer minder dan van Aldi. Zal wel een persoonlijke voorkeur zijn.

Maar wat kunnen jullie aanraden aangaande dit topic ????

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 4:04 pm
by Plaag
Dat over smaken niet te disscusieren valt.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 4:04 pm
by ghostwhiper
Wecken, helemaal zelf samen te stellen.

wat betreft echt blik haal ik meestal gewoon aanbiedingen bruine bonen, spersiebonen etc, wat betreft knakworsten zijn de unox wel ok maar die van de aldi zijn inderdaad beter.
blikken ham haal ik meestal gewoon bij de lidl, corned beef is ook aan te raden al is deze redelijk zout.
ben niet heel erg kieskeurig en met een beetje kruiden en of saus kun je een hoop doen zowel nu als shtf.

in de bob heb ik een paar verschillende blikjes perpasta van riomare voor bij de kort kokende pasta, niet echt goedkoop maar wel goede voedingswaarde, olie en smaak, moet je alleen wel van vis houden

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 5:09 pm
by Milos
Ik had van de zomer na een bedrijfsuitje een heel leuk cadeautje gekregen van mijn werkgevers, een keurslagerbon van 50 euro.
Dus ik op naar de keurslager voor kwaliteit vlees in blik. Lang verhaal kort ik vond het erg duur, en helemaal niet zo lekker.

Wat ik nu vaak haal is mixen waar vlees al in zit, zoals de iets betere kwaliteit potten Bigos.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 5:15 pm
by Sirius
De blikjes tonijn in olijfolie van de colruyt zijn best lekker.

Zwanworstjes word je snel beu denk ik (erg zout).

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 5:24 pm
by wodan
Sirius wrote:De blikjes tonijn in olijfolie van de colruyt zijn best lekker.

Zwanworstjes word je snel beu denk ik (erg zout).
Vlees kan je het bezwaarlijk noemen, zelfs vleeswaren is nog teveel eer.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 5:58 pm
by Roel
Wat vroeger Lupack was is nu Kips. Niet echt geweldig, wel smakelijker te maken en niet duur. Voedingswaarde is ok en je hoeft niet persé een culinair hoogstandje te verwachten in een crisissituatie... Tenminste...ik niet.
Is wel niet blik of pot, maar alu-pakje...

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 6:06 pm
by Peerke
Roel wrote:Wat vroeger Lupack was is nu Kips. Niet echt geweldig, wel smakelijker te maken en niet duur. Voedingswaarde is ok en je hoeft niet persé een culinair hoogstandje te verwachten in een crisissituatie... Tenminste...ik niet.
Is wel niet blik of pot, maar alu-pakje...
Ach Roel. ik had laatst eens een Unox hamburger uit zo'n folieverpakking. Natuurlijk gaat er niks boven een echte verse hamburger, maar echt slecht was deze nou ook weer niet. Eetbaar, zoiets :)

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 6:23 pm
by ghostwhiper
die cheeseburgers van de lidl zijn beter dan de unox hamburgers (begin een trend te zien)

dit lijkt me ook wel wat voor shtf, ingeblikte voorgekookte hele kip :D
20090430-cannedchicken.jpg

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 6:25 pm
by Peerke
ghostwhiper wrote:die cheeseburgers van de lidl zijn beter dan de unox hamburgers (begin een trend te zien)
De 'Duitse' vleeswaren zijn in het algemeen een stuk beter dan de Nederlandse.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 6:36 pm
by Flos
Ik ben nogal kieskeurig wat vlees in blik en pot betreft. In belgie is het aanbod dan ook niet groot.
Ik heb overal in Europa en omstreken wel iemand die bij mij in het krijt staat of waar ik een gunst mag aan vragen.
Zo laat ik wel eens blikken meebrengen uit Duitsland en Polen. Die zijn heel wat lekkerder dan de be. en de nl. blikken.
Zelf wekken is natuurlijk het beste maar niet gemakkelijk om vlees te wekken.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 7:15 pm
by EVA
ik ben ook van plan om het wecken van vlees eens een kans te geven.
eigenlijk vind ik tot nu toe geen enkel vlees in blik of pot ook maar enigszins op vlees lijken.
wel heb ik vrij veel vis en een paar blikken ham, boterhamworst en knakworstjes.
de boer opzoeken of zelf jagen is voor mij de beste optie denk ik.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 7:19 pm
by wodan
Het nadeel van vlees (en vele andere eetwaren met hoog eiwitgehalte) is dat als het bedorven is,
het zeer onwenselijk is om het te eten en je een voedselvergiftiging kan geven om U tegen te zeggen ...

Dus extra opletten.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 9:08 pm
by Milos
Oja, enige wat ik nog een beetje te eten vind, zijn die driehoekige blikken ham. Dat kan lekker zijn gebakken in een omelet of pannenkoek. Soms koop ik een aantal rookworsten, das ook nog wel te eten.

Beef jerky vind ik overigens wel erg lekker om te eten, en eet ik ook nu nog regelmatig tussendoor. Ook billtong of andere gedroogd vlees.

Ik heb een dehydrator gekocht alleen gebruik m nooit, misschien toch wel een idee om een keer Beef jerky zelf te gaan maken.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Mon Jan 18, 2016 11:56 pm
by edje
Leuk onderwerp ;)

Ik ben zelf ook heel erg nieuwschierig naar die Sweet Sue-Cannad whole chicken.
Net eventjes gezocht en dus nergens in NL te koop ?
Viel me via google wel op dat amerikanen aardig wat soorten vlees in blik hebben, dus ..... ;)
net eventjes bij 2 webshops (waar ik in het verleden wel eens wat heb besteld) de vraag/suggestie neer gelegd voor vlees in blik.

US Foodz
en
shop america

Als nog meer mensen dat doen 8-) (eventueel met een dump email account) des te meer kans dat ze zoiets opnemen in het assortiment.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Tue Jan 19, 2016 5:47 am
by FincaInSpanje
Soepen van Unox en Struik neem ik in blik (afhankelijk van de soort want ze zijn niet allemaal lekker). Soms dus het ene merk en soms het andere. Bij de groothandel koop ik grote blikken stoofvlees van het huismerk. Deze moet je wel een beetje opleuken met bijvoorbeeld champignons en een beetje rode wijn bij het klaarmaken. Coertjens (BE) heeft overigens de beste stoofvlees in blik wat in NL verkrijgbaar is.

Conserven kopen we meestal van de Hak (25 jaar houdbaar minimaal) of soms Bonduel. Mexico melange is een leuke variant waarmee je een rijstgerecht kunt opleuken. Uiteraard is de smaak en voedingswaarde niet te vergelijken met verse groenten. DU heeft ook aardappelen in blik.

DU hebben redelijk goed te eten vlees in blik, zoals gehaktballen of karbonades. Die kip in blik zou ik ook wel eens willen proberen. :oops:

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Tue Jan 19, 2016 11:17 pm
by Donjon
Bij de Dirk 3 zijn blikjes hache vlees en Babi pangang te koop.
Ik heb ze geprobeerd en het is dezelfde smaak als die de chinees heeft.
Een bijkomstigheid is dat er veel vlees in zit (400gr)
Image

ik dacht dat ze 1.70 pst waren.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Wed Jan 20, 2016 7:03 am
by FincaInSpanje
@DonJon, die babi Pangang heb ik twee weken geleden geprobeerd en die smaakt prima. Goulash ben ik niet zo'n fan van en zeker niet uit blik. De andere stoofvlees varianten zijn meestal wel te doen met wat opleuken.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Thu Sep 22, 2016 10:13 am
by Peerke
Zoals ik deze post al begon, het zijn weer Super toll weken bij de Aldi.

De super toll frankfurters zijn er weer ! Maar 1x per jaar. Tijd dus om ze weer in te slaan !
frankfurter_normal_35060.jpg

Re: RE: Re: Vlees in blik en pot

Posted: Thu Sep 22, 2016 11:07 am
by FincaInSpanje
Donjon wrote:Bij de Dirk 3 zijn blikjes hache vlees en Babi pangang te koop.
Ik heb ze geprobeerd en het is dezelfde smaak als die de chinees heeft.
Een bijkomstigheid is dat er veel vlees in zit (400gr)
Image

ik dacht dat ze 1.70 pst waren.
Ik vond die Babi Pangang erg goed maar ze zijn volgens mij uit het assortiment van Dirk. Ze hebben alleen de stoofvlees en goulash nog bij alle Dirks in mijn regio. Ik heb zelfs contact opgenomen met Bicro maar die hebben ne ook niet verder geholpen aan een adres in mijn regio.

Overigens verkoopt Bicro ook blikjes Amsterdamse kroketten en bitterballen vulling. Hiermee kun je zelf je kroketje maken. Superlekker en bij AH te koop.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Thu Sep 22, 2016 11:32 am
by Repelsteeltje
FincaInSpanje wrote:Overigens verkoopt Bicro ook blikjes Amsterdamse kroketten en bitterballen vulling. Hiermee kun je zelf je kroketje maken. Superlekker en bij AH te koop.
Dat noemen ze ragout en andere merken (waaronder huismerken) verkopen ze ook.

Overigens is ragout ook heel makkelijk zelf te maken die op zijn beurt ook weer te wecken valt.

Re: RE: Re: Vlees in blik en pot

Posted: Thu Sep 22, 2016 11:36 am
by FincaInSpanje
Repelsteeltje wrote:
Dat noemen ze ragout en andere merken (waaronder huismerken) verkopen ze ook.

Overigens is ragout ook heel makkelijk zelf te maken die op zijn beurt ook weer te wecken valt.
Nee dit is geen gewone ragout. Dit is een stuk dikker.

Je maakt de vorm van bijv een kroket en haalt deze een keer door de paneermeel heen. Daarna door een geklutst eitje en dan nog een keer door de paneermeel heen halen. Dan heb je een echte kroket.

Dat gaat niet lukken met gewone ragout die te dun is en teveel vocht bevat. Dat klapt uit elkaar in de frituur.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Thu Sep 22, 2016 1:52 pm
by Peerke
Die Bicro kroketten en bitterballen ragout vind ik een te sterke selderiesmaak hebben :(

Re: RE: Re: Vlees in blik en pot

Posted: Thu Sep 22, 2016 3:19 pm
by Repelsteeltje
FincaInSpanje wrote:Nee dit is geen gewone ragout. Dit is een stuk dikker.

Je maakt de vorm van bijv een kroket en haalt deze een keer door de paneermeel heen. Daarna door een geklutst eitje en dan nog een keer door de paneermeel heen halen. Dan heb je een echte kroket.

Dat gaat niet lukken met gewone ragout die te dun is en teveel vocht bevat. Dat klapt uit elkaar in de frituur.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
Ragout is niets meer dan een bouillon die middels een roe (boter en bloem) is gebonden. Heel dun gebonden heb je een licht gebonden soep. Wat dikker is het lekker in een bladerdeegpasteitje (of op brood ed). En maak je hem nog dikker is het voor kroketten etc. Maar allemaal heet het een ragout.

Ook de dunnere ragout uit blikjes kan je prima gebruiken om zelf kroketjes mee te maken. Gewoon wat extra binden middels meer roe of, makkelijker, een beetje maïzena/aardappelzetmeel aan toe te voegen (wel eerst oplossing in een weinig water) om allah-snackbar in je frituur te voorkomen.

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm

Ps: ikke is van origine kok (slechte restaurantkok welliswaar daar ik niet van dag in dag uit hetzelfde voedsel kan en wil koken). Wil je dus mijn persoonlijke receptjes hebben voor kroketjes (heb ook overheerlijke recepten voor goulashkroket (ook vegetarische!) hier liggen) geef je maar een gil.

Re: Vlees in blik en pot

Posted: Tue Sep 27, 2016 4:14 pm
by FincaInSpanje
Heeft iemand die Bicro Babi Pangang al eens gezien anders dan bij de Dekamarkt die alleen in Noord Holland zit?

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk