lekker dikke gevulde Snert
Posted: Thu Jan 21, 2016 5:08 pm
Laatst heb ik een werkelijk heerlijke snert gemaakt!
met dank aan wat forumleden
7-8 liter water
bouillon blokjes naar smaak
peper naar smaak
3 varkensstaarten
2 varkenspoten
3 karbonades
groot stuk gerookt spek
2 zakjes Gesneden gerookte spekjes
3 rookworsten
evt. 1 of twee mergpijpjes
3 doosjes spliterwten (500 gram per stuk)
4 dikke prei
2 grote winterwortelen
3 kruimige en 3 vastkokende grote aardappelen
2 Selderijknollen
4 handjes snijselderij
Blikje doperwtjes
evt 6 aardperen
Doe het water in een grote pan en breng aan de kook.
voeg de bouillon blokjes, peper, varkensstaarten, varkenspoten en mergpijpje toe.
laat een uur zachtjes koken. snijd ondertussen de groente en het blok spek.
Voeg de karbonades en het in grote stukken gesneden stuk gerookt spek toe.
breng het geheel weer aan de kook. nu kunnen de spliterwten erin.
laat anderhalf uur pruttelen. roer regelmatig want anders koekt het geheel aan.
haal al het vlees eruit, snij in stukjes en verwijder eventuele botjes. als dat klaar is kan het vlees weer in de pan.
Voeg nu in gedeeltes (zodat de soep blijft pruttelen) de gesneden prei, winterwortelen, aardappelen, aardperen en selderijknollen erbij.
Ook kunnen nu de zakjes Gesneden gerookte spekjes, rookworsten en snijselderij in de soep.
laat nu op z'n minst nog een half uur zachtjes doorkoken,
proef en voeg als de soep flauw is nog een bouillonblokje toe.
blijf vooral regelmatig roeren en voeg op het laatst de doperwtjes toe.
Eet smakelijk!
Toen ik de snert maakte kwam mijn dochter met haar vriend eten.
Toen ze de pan zag was haar reactie; mam, denk je dat we wel genoeg hebben?
Omdat snert zo goed invriest heb ik zoveel gemaakt...
laat de snert een nacht ZONDER deksel afkoelen anders kan je snert zuur worden.
als het de volgende dag te dik geworden is kun je het met wat water en evt een extra bouillonblokje aanlengen.
met dank aan wat forumleden

7-8 liter water
bouillon blokjes naar smaak
peper naar smaak
3 varkensstaarten
2 varkenspoten
3 karbonades
groot stuk gerookt spek
2 zakjes Gesneden gerookte spekjes
3 rookworsten
evt. 1 of twee mergpijpjes
3 doosjes spliterwten (500 gram per stuk)
4 dikke prei
2 grote winterwortelen
3 kruimige en 3 vastkokende grote aardappelen
2 Selderijknollen
4 handjes snijselderij
Blikje doperwtjes
evt 6 aardperen
Doe het water in een grote pan en breng aan de kook.
voeg de bouillon blokjes, peper, varkensstaarten, varkenspoten en mergpijpje toe.
laat een uur zachtjes koken. snijd ondertussen de groente en het blok spek.
Voeg de karbonades en het in grote stukken gesneden stuk gerookt spek toe.
breng het geheel weer aan de kook. nu kunnen de spliterwten erin.
laat anderhalf uur pruttelen. roer regelmatig want anders koekt het geheel aan.
haal al het vlees eruit, snij in stukjes en verwijder eventuele botjes. als dat klaar is kan het vlees weer in de pan.
Voeg nu in gedeeltes (zodat de soep blijft pruttelen) de gesneden prei, winterwortelen, aardappelen, aardperen en selderijknollen erbij.
Ook kunnen nu de zakjes Gesneden gerookte spekjes, rookworsten en snijselderij in de soep.
laat nu op z'n minst nog een half uur zachtjes doorkoken,
proef en voeg als de soep flauw is nog een bouillonblokje toe.
blijf vooral regelmatig roeren en voeg op het laatst de doperwtjes toe.
Eet smakelijk!
Toen ik de snert maakte kwam mijn dochter met haar vriend eten.
Toen ze de pan zag was haar reactie; mam, denk je dat we wel genoeg hebben?

Omdat snert zo goed invriest heb ik zoveel gemaakt...
laat de snert een nacht ZONDER deksel afkoelen anders kan je snert zuur worden.
als het de volgende dag te dik geworden is kun je het met wat water en evt een extra bouillonblokje aanlengen.