Page 1 of 1

wildstoofpotje haas en zwijn

Posted: Sat Jan 30, 2016 12:05 pm
by ghostwhiper
ik ben niet zo van de hoeveelheden en kook op gevoel.

benodigheden:
hele haas.
1of 2 racks wildzwijnbig ribben (20c20cm
1 wite en 1 rode ui.
1/2 rode paprika
rode wijn (bij voorkeur zonder sulfiet)
stuk of wat wortels.
halve aardappel (binding)
2 laurierbladen
wat jeneverbessen
1 liter runder of varkens boulion
zout, peper, kerriepoeder en andere kruiden naar smaak of wat je hebt (desnoods een zakje knor stoofmix kruiden)
roomboter


bereiding:
hak de haas in 4 stukken en breng de haas en zwijnenribben op smaak met zout peper en een klein beetje kerrie.
versnipper een halve witte ui en braad deze samen met de haas en varkensribben bruin in de roombotor. (indien je 2 pannen nodig hebt een halve witte ui per pan)
versnipper de halve witte ui en de rode ui in grove stukken van ongeveer een cm, snij de wortels in plakken en kneus de jeneverbessen
gooi alles bij elkaar behalve de aardappel in een stoofpot of een ovenschaal met deksel met een flinke scheut wijn, zout, peper, andere kruiden(mix) en een klontje roomboter.
laat dit een paar uur pruttelen op het vuur of op 150 tot 170 graden in de oven tot het vlees uit elkaar valt.
kook intussen de aardappel een minuut of wat tot je deze kan prakken en voeg deze een uur voor je het potje uit de oven of van het vuur af haalt toe om het in te dikken.

serveren met aardappels, paddestoelen, pasta wat je maar wilt en/of wecken (blijft ongeveer 1.5 jaar goed)
WAARSCHUWING: er kan een kogel of hagel in het vlees zitten, heeft me al kiezen gekost :D