Vacuummachine
Posted: Fri Feb 26, 2016 5:48 pm
Ik heb een Vacuummachine, caso, 'VC100' besteld. Heeft iemand ervaring met dit soort machines. Het gaat mijn voornamelijk om de diverse zakken die ik dien aan te schaffen. Je hebt ze in zoveel maten. Zakjes peulvruchten van 500 gram wil ik vacuüm trekken. Indien er eitjes aanwezig zijn zullen eventuele larfjes die nog kunnen uitkomen geen overlevingskansen meer hebben.
Rogge en tarwe wil ik niet in grote balen bewaren maar per kilo insealen. Ook vanwege voorraadaantasters. Daar heb je dus weer grotere zakken voor nodig.
En baal melkpoeder van 25 kilo heb je weer kleine zakjes voor nodig. Ik dacht aan 250 gram, want per kilo levert het 20 liter melk op. 5 liter per keer lijkt me voldoende.
Suiker en zout zou in principe niet nodig zijn. Vanwege de hygroscopische werking ervan wil ik dit wel doen. Puur preventief om te voorkomen dat indien je ze nodig hebt een grote klomp suiker of zout uit de verpakking haalt.
Aardappelpuree vind ik niet nodig om extra te verpakken. Die aluminiumfolie zakjes waar ze in verpakt zijn lijkt me voldoende om jaren lang te bewaren.
En voor gedroogd vlees heb ik helemaal geen idee. Het hoeft natuurlijk niet perse ingesealed te worden, maar ik speel liever op zeker. Ik heb hier al ruim 5 jaar twee grote gerookte hammen hangen. Die zien er nog perfect uit, al zijn ze inmiddels enorm hard geworden. Desondanks hoeft er maar een insect eitjes in of op te leggen en je hele ham is binnen not time helemaal weg.
Advies inzake de diverse maten is welkom. Ook waar je de meeste van nodig hebt. Te grote zakken aanschaffen is niet erg, maar vanwege de extra plaats die dit inneemt blijf ik toch liever een beetje aan de maat. De zakken gaan daarna in grote afgesloten plastic bakken. Voor het gemak plaats ik de link met de maten er even bij.
https://www.allpax.nl/verpakken/vacuuemzakken.html
Rogge en tarwe wil ik niet in grote balen bewaren maar per kilo insealen. Ook vanwege voorraadaantasters. Daar heb je dus weer grotere zakken voor nodig.
En baal melkpoeder van 25 kilo heb je weer kleine zakjes voor nodig. Ik dacht aan 250 gram, want per kilo levert het 20 liter melk op. 5 liter per keer lijkt me voldoende.
Suiker en zout zou in principe niet nodig zijn. Vanwege de hygroscopische werking ervan wil ik dit wel doen. Puur preventief om te voorkomen dat indien je ze nodig hebt een grote klomp suiker of zout uit de verpakking haalt.
Aardappelpuree vind ik niet nodig om extra te verpakken. Die aluminiumfolie zakjes waar ze in verpakt zijn lijkt me voldoende om jaren lang te bewaren.
En voor gedroogd vlees heb ik helemaal geen idee. Het hoeft natuurlijk niet perse ingesealed te worden, maar ik speel liever op zeker. Ik heb hier al ruim 5 jaar twee grote gerookte hammen hangen. Die zien er nog perfect uit, al zijn ze inmiddels enorm hard geworden. Desondanks hoeft er maar een insect eitjes in of op te leggen en je hele ham is binnen not time helemaal weg.
Advies inzake de diverse maten is welkom. Ook waar je de meeste van nodig hebt. Te grote zakken aanschaffen is niet erg, maar vanwege de extra plaats die dit inneemt blijf ik toch liever een beetje aan de maat. De zakken gaan daarna in grote afgesloten plastic bakken. Voor het gemak plaats ik de link met de maten er even bij.
https://www.allpax.nl/verpakken/vacuuemzakken.html