Sambal maken
Posted: Fri Jul 01, 2016 6:57 pm
Gister een blender gekocht in de aanbieding en vanmiddag al een aardbeien smoothie gemaakt.
Maar wat ik ook lekker vind: sambal.
In de koelkast had ik nog een en ander liggen dus sambal is zo gemaakt.
Men neme een ons rode spaanse peper, 2 madam jeanetjes, 3 teentjes knoflook en 2 sjalotjes en doe dit in de blender.
Blenden tot fijn.
Men voege 2 eetlepels suiker toe, een theelepel zout, een eetlepel azijn en een eetlepel piccalilly.
Blenden tot gemengd.
Men voege een flinke scheut zonnebloemolie toe en blenden tot homogeen.
Giet dit over in een potje en in de koelkast bewaren. Blijft ongeveer een maand goed.
------
Hoe het ruikt ? Fruitig. Hoe het smaakt ? Vreselijk heet. De pikante smaak tintelt 15 minuten door. En de smaak blijft minimaal een half uur op je tong hangen.
Maar wat ik ook lekker vind: sambal.
In de koelkast had ik nog een en ander liggen dus sambal is zo gemaakt.
Men neme een ons rode spaanse peper, 2 madam jeanetjes, 3 teentjes knoflook en 2 sjalotjes en doe dit in de blender.
Blenden tot fijn.
Men voege 2 eetlepels suiker toe, een theelepel zout, een eetlepel azijn en een eetlepel piccalilly.
Blenden tot gemengd.
Men voege een flinke scheut zonnebloemolie toe en blenden tot homogeen.
Giet dit over in een potje en in de koelkast bewaren. Blijft ongeveer een maand goed.
------
Hoe het ruikt ? Fruitig. Hoe het smaakt ? Vreselijk heet. De pikante smaak tintelt 15 minuten door. En de smaak blijft minimaal een half uur op je tong hangen.