Page 1 of 1

Roerbakken

Posted: Mon Oct 10, 2016 9:00 pm
by Peerke
Gezonder eten met meer smaak en vitaminen ?

Roerbakken is de oplossing !

Snij het fijn in gelijke deeltjes en bak op hoog vuur heel kort.

Er zit meer smaak aan, het is knapperig en minder vlak dan kapot gekookt. En voedzamer.

http://www.voedingscentrum.nl/nl/recept ... k-ik-.aspx

Vanavond waren wortelen aan de beurt. What's next ?

Re: Roerbakken

Posted: Mon Oct 10, 2016 9:01 pm
by Peerke
Ik las een tip over wortelen roerbakken met gember en knoflook. Maar eens proberen.

Re: Roerbakken

Posted: Tue Oct 11, 2016 12:40 pm
by Flos
Dit is een van de basis regels in de franse keuken. Eerst aan stoven voor het verder garen. En dit bij bakken zowel in de pan als in de oven maar ook bij stoven ( stoofvlees en stoofschotels ) . Wordt ook wel toegepast om daarna het product te koken.
Sueren is de term. Uitzweten zonder kleuren.

Re: Roerbakken

Posted: Tue Oct 11, 2016 6:58 pm
by FincaInSpanje
Atag heeft een wokbrander uitgevonden of eigenlijk heruitgevonden voor de particuliere markt. De meeste wokbranders geven onvoldoende vermogen om echt te kunnen wokken zoals bij de Chinees.

Zoek maar eens op Atag Volcano.

Die staat dus ook hoog op mijn verlanglijstje voor mijn BOL omdat deze om te bouwen is naar propaan/butaan.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: Roerbakken

Posted: Tue Oct 11, 2016 7:06 pm
by wodan
Mijn ervaring met Atag is dat het dezelfde zooi is als de gewone B-merken, maar voor een A-merk prijs.

Re: Roerbakken

Posted: Wed Oct 12, 2016 3:01 am
by FincaInSpanje
Wat ik weet van Atag is dat het NL product is en dat ze 8 jaar garantie geven en dat doe je niet zomaar. Hun wokbrander is gepatenteerd dus geen andere concurrent mag zomaar die techniek gebruiken om meer vermogen te verkrijgen.

http://www.atag.nl/collectie/productgro ... 80-538-237

Momenteel heb ik Neff een goed Duits product wat mij prima bevalt. Een 6-pitter waarvan 2 wokbranders zodat ik voor grotere groepen kan wokken. Het vermogen is redelijk goed 5kw maar Atag gaat met deze brander daar dus dik overheen.

Andere producten van Atag kan ik weinig over zeggen want ik heb er geen ervaring mee. De mensen die de volcano hebben zijn laaiend enthousiast in ieder geval.

Ik heb zelfs overwogen een losse Chinese wokbrander aan te schaffen maar dat is weer zo'n gedoe want van de vrouw mag zo'n lelijk ding natuurlijk niet in de keuken blijven staan.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: Roerbakken

Posted: Tue Nov 15, 2016 9:02 pm
by Peerke
Vandaag een goden maal.

Frietjes met majo.
Geroerbakte andijvie en ui met ketjap.
Biefstuk met kastanje champignons in peper room saus met knoflook en whiskey.

Re: RE: Re: Roerbakken

Posted: Wed Nov 16, 2016 5:02 pm
by FincaInSpanje
Peerke wrote:Vandaag een goden maal.

Frietjes met majo.
Geroerbakte andijvie en ui met ketjap.
Biefstuk met kastanje champignons in peper room saus met knoflook en whiskey.
Klinkt heerlijk.

Bij wokken blijven de groentes lekker knapperig en vitamines behouden. Ik vind het proberen van verschillende woksauzen lekker.

Bij een prak andijvie is de smaak vrijwel altijd hetzelfde. Neem een andere saus en je hebt voor je gevoel een heel ander gerecht.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk