Vandaag met de kinderen sandwiches gebakken:
INGREDIËNTEN VOOR 15 SANDWICHES:
500 g bloem
225 g melk
12 g droge gist
3 eierdooiers
50 g kristalsuiker
10 g zout
80 g boter
BEREIDEN:
Maak een kuiltje in de bloem en giet de melk erin. Doe er de gist en 2 eierdooiers bij. Roer de melk eerst los met de eieren en gist en meng er daarna beetje bij beetje de bloem onder. Kneed de suiker, het zout en de boter eronder.
Kneed net zolang tot je een mooi glad en soepel deeg hebt. Rol tot een bolletje, dek af met een propere keukenhanddoek en laat 35 minuten rusten.
Kneed de lucht uit het deeg en verdeel in bolletjes van ongeveer 50 g. Leg de bolletjes met de onderkant naar boven, dek af en laat ze opnieuw 10 minuten rusten.
Duw nu uit elk bolletje de lucht en rol tot sandwiches (of wat voor de kids een sandwich is

) .
Leg op de bakplaat een bakpapier en leg hierop de sandwiches. Dek af en laat nogmaals 60 minuten rijzen.
BAK AF:
Klop de overgebleven eierdooier los en bestrijk de sandwiches hiermee. Bak 8 minuten af in een voorverwarmde oven van 230°C
Ter info: in ons jeugdig enthousiasme hebben we de laatste rijs wat ingekort tot 30 minuten, wat ook voldoende blijkt te zijn.