Kook de rijst een avond van te voren in licht gezouten water met een beetje olie. Kunt naar behoeven Ve Tsin of kippenbouillon gebruiken.
Kook de rijst niet te gaar in verband met opbakken !. Giet af, laat koelen.
(kunt de rijst ook koken met wat gember- en komijn poeder, of dit later tijdens het opbakken toevoegen)
- snij eem grote prei in (halve) ringetjes
- hak een grote ui fijn
- vermink een pak schouderham tot kleine vierkantjes
- roerbak 4 eieren, desnoods met stokjes. Leg apart.
- Fruit de prei en ui. Voeg wat rijst toe. Voeg daarna de ham en ei toe. Voeg daarna de rest van de rijst toe. Onder continue roeren en scheppen.
Voor variatie kun je ook knoflook toevoegen, een Spaanse peper erdoor doen, doperwten erin, champignons mee bakken.
Basis nasi
Re: Basis nasi
Dat zouden wij ook wel lusten....
Ik weet niet of dat al eens op dit forum voorbij is gekomen, maar dit is wel een goeie.

Ik weet niet of dat al eens op dit forum voorbij is gekomen, maar dit is wel een goeie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.