FincaInSpanje wrote:Paard is echt lekkerder dan rund. Met name als je stoofschotels maakt met grote brokken vlees.
Mijn vader was slachter en gediplomeerd kok en hij prefereerde paard boven rund. Veel mensen zien paard echter niet als consumptie dier dus is er geen grote markt voor. De meeste paarden belanden daarom in snacks.
Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
ik heb er geen probleem mee om paard te eten.
het zou een onrealistische gedachte zijn om te denken dat er geen paarden geslacht worden....
en als dat vlees er is, waarom zou ik het niet opeten dan?
dat zou ik zonde van het vlees vinden.
maar ik snap de aversie tegen paardenvlees wel. voor veel mensen is het een huisdier met een hoge aaibaarheidsfactor.
ik zou bijvoorbeeld onder geen beding hond of kat willen eten....daar zit bij mij een duidelijke grens.
zelfs in een ernstige shtf situatie zal ik dat vlees waarschijnlijk niet over mijn lippen krijgen.
heeeeel misschien de kat van de buren (kudtkat

) maar ik acht de kans groter dat ik mensenvlees zal eten!
De reden dat ik dacht dat paardenvlees taai is komt doordat ik het een keer gegeten heb en ik brak mijn tanden er bijna op.
was het een slechte kok? geen idee eigenlijk...
maar ook omdat ik paardenrookvlees beduidend taaier vind dan runderrookvlees.
dan is de conclusie snel getrokken toch?
is het echt zo dat ouder paardenvlees lekkerder is?
of zat repel me weer te stangen oid...