verjaardags wens
verjaardags wens
nee hoor, het duurt nog een maand of twee en dan ben ik pas jarig.
maar ik heb wel al een idee voor een cadeautje!
een workshop zelf worst maken...
heb ik nog nooit gedaan en kennis nemen ze je nooit meer af
lijkt me super om te kunnen!
https://wateetons.com/wateetons-worksho ... uari-2019/
maar ik heb wel al een idee voor een cadeautje!
een workshop zelf worst maken...
heb ik nog nooit gedaan en kennis nemen ze je nooit meer af
lijkt me super om te kunnen!
https://wateetons.com/wateetons-worksho ... uari-2019/
Re: verjaardags wens
Ga je de workshop zelf geven of wil je er een volgen?
Lees , schrijf en prep verder .
- Peerke
- Posts: 4065
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 107 times
Re: verjaardags wens
Flos wrote:Ga je de workshop zelf geven of wil je er een volgen?
Ik denk dat ze een workshop wil gaan volgen.
Overigens @Flos, Friese worst met of zonder kruidnagel is wel heel erg lekker ...
Lies live on, and the truth is the victim.
Re: verjaardags wens
Braadworst en droge varkensworst is in feite simpel. Naast een weegschaal een vleesmolen met wat toebehoren heb je eigenlijk niets speciaal nodig.
Wil je iets speciaal gaan maken of salami heb je wat meer spullen nodig. Droog kamer en of vocht kamer plaats om te fermenteren ook speciale kruiden soorten zout soorten snaren ( darmen ) cultuur starten. En nog veel meer dat in een gewone supermarkt niet te koop is.
Wil je iets speciaal gaan maken of salami heb je wat meer spullen nodig. Droog kamer en of vocht kamer plaats om te fermenteren ook speciale kruiden soorten zout soorten snaren ( darmen ) cultuur starten. En nog veel meer dat in een gewone supermarkt niet te koop is.
Lees , schrijf en prep verder .
Re: verjaardags wens
@Peerke in theorie lust ik alle worsten en salami's.
Lees , schrijf en prep verder .
- Peerke
- Posts: 4065
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 107 times
Re: verjaardags wens
@Flos
Ik kwam op een meeting te laat om zelf te slachten. Jammer dat dit voor mij een gemiste kans was.
@EVA Volg die cursus. Draai je eigen worsten. Altijd beter dan die rommel uit de supermarkt. Van ambachtelijke worst krijg ik nooit genoeg !
Ik kwam op een meeting te laat om zelf te slachten. Jammer dat dit voor mij een gemiste kans was.
@EVA Volg die cursus. Draai je eigen worsten. Altijd beter dan die rommel uit de supermarkt. Van ambachtelijke worst krijg ik nooit genoeg !
Lies live on, and the truth is the victim.
Re: verjaardags wens
Gisteren is het bestelde boek ,, worst bijbel ,, toegekomen zo heb ik weer wat lees voer.
Lees , schrijf en prep verder .
Re: verjaardags wens
jep, dat boek wil ik dus ook heel graag!Flos wrote:Gisteren is het bestelde boek ,, worst bijbel ,, toegekomen zo heb ik weer wat lees voer.
Re: verjaardags wens
Ik sta er van versteld wat er al komt bij kijken om een simpele worst te maken dat enigszins bewaard.
Lees , schrijf en prep verder .
Re: verjaardags wens
dat is precies waarom ik een workshop wil doen (naast het boek kopen)...Flos wrote:Ik sta er van versteld wat er al komt bij kijken om een simpele worst te maken dat enigszins bewaard.
Re: verjaardags wens
Ik heb nog ergens een slagerijhandboek met alle "ouderwetse" recepten voor soorten worsten en andere vleeswaren, iemand tips waar ik deze het beste kan uploaden?
Als je een en ander eenmaal door hebt en de handigheid hebt in het vullen van worsten, dan valt het best wel mee, om te drogen voldoet een donkere niet tochtende ruimte redelijk in deze tijd van het jaar. In de zomer heb ik toch weinig tijd voor dit soort fratsen, omdat ik dan in de tuin bezig ben.
Ben nu wel aan het kijken voor een echte droogkast, die schijn je goed te kunnen maken van een oude koelkast.
De techniek en het schakelen laat ik aan mijn zoon over, die is daar handig in en heeft ook wel interesse in gedroogde worst van eigen fabricaat, spekken en hammen drogen etc.
Krijg alleen nu steeds meer het idee dat ik eigenlijk varkens zou moeten gaan houden.. waar houdt het op
Als je een en ander eenmaal door hebt en de handigheid hebt in het vullen van worsten, dan valt het best wel mee, om te drogen voldoet een donkere niet tochtende ruimte redelijk in deze tijd van het jaar. In de zomer heb ik toch weinig tijd voor dit soort fratsen, omdat ik dan in de tuin bezig ben.
Ben nu wel aan het kijken voor een echte droogkast, die schijn je goed te kunnen maken van een oude koelkast.
De techniek en het schakelen laat ik aan mijn zoon over, die is daar handig in en heeft ook wel interesse in gedroogde worst van eigen fabricaat, spekken en hammen drogen etc.
Krijg alleen nu steeds meer het idee dat ik eigenlijk varkens zou moeten gaan houden.. waar houdt het op
- Peerke
- Posts: 4065
- Joined: Thu Oct 15, 2015 7:05 pm
- Location: West Brabant
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 107 times
Re: verjaardags wens
@Bazzym
Als je de ruimte hebt om varkens te houden ... ga dan voor Oxford and Sandy black.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Oxford_Sandy_and_Black
Hier zat Oh so Good, maar die heeft alles overgedragen aan boerderij Hamel. Dus bij interesse kun je daar contact mee opnemen.
http://www.boerderijhamel.nl/
Als je de ruimte hebt om varkens te houden ... ga dan voor Oxford and Sandy black.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Oxford_Sandy_and_Black
Hier zat Oh so Good, maar die heeft alles overgedragen aan boerderij Hamel. Dus bij interesse kun je daar contact mee opnemen.
http://www.boerderijhamel.nl/
Lies live on, and the truth is the victim.
Re: verjaardags wens
Heb er wel eens serieus over nagedacht, maar hoewel ik een liefhebber van vlees ben kan ik ook prima een tijd zonder en dieren goed verzorgen kost nu eenmaal best wat tijd.
Heb overigens voor de liefhebbers nog wel ergens een slagerij handboek voor recepten van worsten, paté's en heel veel anders.
Heb overigens voor de liefhebbers nog wel ergens een slagerij handboek voor recepten van worsten, paté's en heel veel anders.
Re: verjaardags wens
Het boek van Jane Grigson ,, worst paté,, en andere charcuterie uit de Franse keuken is ook iets mooi om te hebben.
Lees , schrijf en prep verder .
-
- Posts: 196
- Joined: Wed Feb 24, 2016 12:40 am
- Been thanked: 7 times
Re: verjaardags wens
Ik woon in een huis uit 1920 die nog een varkenshok heeft. Er zullen er 2 tot 4 in kunnen. Ik vraag me af of dat als particulier nog wel mag. Niet dat ik een aantal varkens ga fokken, maar als de pleuris uitbreekt en noodgedwongen weer een groentetuin moet aanleggen, wordt het natuurlijk een ander verhaal. Een ingemetselde pekelbak bevindt zich ook nog in de kelder. Al heb ik me in het pekelen nooit echt verdiept.Peerke wrote:@Bazzym
Als je de ruimte hebt om varkens te houden ... ga dan voor Oxford and Sandy black.
Re: verjaardags wens
ik ben zeer geïnteresseerd Bazzym!Bazzym wrote:
Heb overigens voor de liefhebbers nog wel ergens een slagerij handboek voor recepten van worsten, paté's en heel veel anders.
Re: verjaardags wens
heel lang nagedacht over het houden van slachtdieren.
na lang beraad met mezelf ben ik tot de conclusie gekomen dat ik tot het hypocriete soort behoor dat gek op vlees is maar niet wil weten wie, wanneer en hoe het geslacht wordt.
bah.
na lang beraad met mezelf ben ik tot de conclusie gekomen dat ik tot het hypocriete soort behoor dat gek op vlees is maar niet wil weten wie, wanneer en hoe het geslacht wordt.
bah.
Re: verjaardags wens
Zo denk ik er ook over.EVA wrote:heel lang nagedacht over het houden van slachtdieren.
na lang beraad met mezelf ben ik tot de conclusie gekomen dat ik tot het hypocriete soort behoor dat gek op vlees is maar niet wil weten wie, wanneer en hoe het geslacht wordt.
bah.
Maar wat als er geen eten meer is en er komt een dikke kip voorbij?
Re: verjaardags wens
Als er geen eten is... denk ik er zelfs geen probleem mee te hebben om jou te slachten!Candyman wrote:Zo denk ik er ook over.
Maar wat als er geen eten meer is en er komt een dikke kip voorbij?
zonder gekheid, als TSHTF verandert er veel...
Vroeger als kind hielp ik zelfs mee met het slachten van kippen.
en als er een meeuw met een gebroken vleugel langs de kant van de weg ligt te creperen heb ik er weinig moeite mee
om hem uit z'n lijden te verlossen.
en een duifje schieten en opeten is ook geen probleem.
maar m'n eigen lieve kipjes of varkentjes? nope. dat wordt hem niet.